Műsorújság
RTL Most

Felgyújtották a vonatot?

Kigyulladt egy utasokat szállító személyvonat hétfő este Dunakeszinél.
MOZDONY: Lángolt a vonat

A vonat Dunakeszi pályaudvarán állt, amikor észrevette a kalauz, hogy ég az egyik kocsi. Azonnal szólt a mozdonyvezetőnek, és együtt kezdték el oltani a lángokat a porral oltó palackokkal. A tűz olyan erős volt, hogy egy palack nem is volt elég. A kalauz rohant végig a vonaton, és mind az öt palackot begyűjtötte. Így sem sikerült elotani a lángokat, de időt nyertek, amíg a tűzoltók kiértek.

Az oltás mellett a vasutasok körülbelül 100 utast is leküldtek a vonatról. Ezért senki nem sérült meg, és a tűzoltóknak már csak az oltással kellett foglakozniuk.

„A kollégáim gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt tovább, így a kocsit sikerült megmenteni” – mondta Kisdi Máté Márk, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

De a hátsó része a vagonnak teljesen kiégett. A kocsit szerelőüzembe vontatták. A mosdóból terjedt el a tűz, ami aztán az utasteret is elérte. A MÁV és a tűzoltóság szerint valószínűleg gyújtogatás történt.

„Egy mellékhelységről beszélünk, vagyis egy vizes helységről, éppen ezért az elsődleges megállapítás a szándékosságot feltételezi” – mondta Szabó Anett, a MÁV-Start Zrt. szóvivője

A rendőrség és a tűzoltóság is vizsgálja az ügyet.

Legnézettebb videók