Műsorújság
RTL Most

Öt év múlva bővülhet az M70 autóút

Forgalombiztosítási beavatkozásokat és bővítéshez szükséges tervezési feladatok elindítását szorgalmazza a nemzeti fejlesztési miniszter.
A tárcavezető a 2x1 sávos autóutak közlekedésbiztonsági helyzetének áttekintésére létrehozott eseti munkacsoport állásfoglalásának figyelembevételével, azzal egyetértve döntött az intézkedések mellett.

A szaktárca jóváhagyása nyomán - a szükséges előkészületeket követően - az Útpénztár terhére mintegy 100 millió forint értékben forgalombiztonsági beavatkozások kezdődnek az M70 autóúton. A részben már bevezetett előzési tilalmat a 2x1 sávos szakaszok teljes hosszára kiterjesztik. A két sávot kettős záróvonallal, közötte piros színű, akusztikus hatású burkolati jelekkel választják el. E szakaszokon a haladási irányt jelző nyílpárokat festenek fel. A kétirányú járműforgalmat függőleges műanyag terelőelemekkel is elválasztják.

Az M70 2x1 sávos útként kapott építési engedélyt, ezért a bővítéshez új engedélyeztetésre van szükség. Az előkészítés időigénye így legalább három, a kivitelezésé további mintegy másfél év. A beruházás az előzetes becslés alapján 7-8 milliárd forintba kerül.

Forrás: MTI

Legnézettebb videók