Műsorújság
RTL Most

Szabadidős rendőr élesztette újra a tóba merült férfit

A Velencei-tóban két fürdőző egy puffanásra figyelt fel, előbb azt hitték, harmadik társuk viccel. A férfi elmerült a vízben.
R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a velencei kötélpályánál két fürdőző férfi egy puffanásra figyelt fel, előbb azt hitték, harmadik társuk viccel, ám amikor 2-3 perc elteltével nem adott hangot, aggódni kezdtek érte, és segítségért kiabáltak.

A kiáltozást a budapesti XVIII. kerületi rendőrkapitányság arra sétáló szabadidős járőre hallotta meg, aki a vízbe ugrott, és keresni kezdte az eltűntet. Amikor megtalálta, partra vitte az akkor már eszméletlen férfit, és egy időközben odaérkezett nővel közösen megkezdte az újraélesztését, amit a mentők fejeztek be. Az 56 éves férfit részleges életfunkciókkal szállították a székesfehérvári kórházba, ahol az intenzív osztályon ápolják.

A Velencei-tavon szombaton a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 mentőhajója egy vitorlásnak és kétfőnyi legénységének segített partra jutni, mivel a hajó orrvitorla kötele felcsavarodott és a vitorlás irányíthatatlanná vált.

Délután egy bumm-ja törött szörf „lovasát” segítették partra, majd egy felborult vitorlás és kétfőnyi legénysége kért segítséget. Este pedig két motorhibás hajót juttattak partra.

Forrás: MTI

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók