Műsorújság
RTL Most

Arborétumba rejtette gyerekeit

Elrejtette gyerekeit az a bábolnai férfi, akinek önkormányzati bérlakását pénteken ledózerolták, mert életveszélyes.
Az önkormányzat rendőröket hívott, hogy segítsenek kiköltöztetni a családot. Végül nem emiatt kellett intézkedniük, hanem mert a gyerekeket nem találták. A gyámhivatal ugyanis el akarta vinni őket, mivel a családnak nincs hova költöznie.

Hiába faggatták az édesapát és lányát, nem árulták el, hogy hova küldték a 7 gyereket, köztük egy 4 hónapos csecsemőt. Végül a helyi arborétumban találták meg őket. A legkisebben mindössze egy pelenka volt.

Őt egyből megvizsgálták, de kiderült csak éhes és szomjas, nagyobb baja nem lett a hőségben. A gyerekeket azonnal elvették a családtól.

„Nem biztosított jelen állás szerint az, hogy fedél legyen a fejük felett, ami elengedhetetlen. Ezért nevelőszülőkhöz, illetve intézeti elhelyezésbe helyeztük el őket azonnali hatállyal” - mondta Kocsis Gábor Bábolna jegyzője.

Eközben a háznál a család többi tagja folyamatosan pakolt ki a lakásból. Életveszélyessé nyilvánították, ezért kellet elhagyniuk. Gyertyával világított az édesapa, úgy mutatta az egyik ablak nélküli szobát, amit a kamrából alakítottak ki.

Összesen 11-en éltek a házban. A házaspár és hét gyerekük, valamint két unokájuk. Az önkormányzat azt mondja, több ingatlant is felajánlottak a családnak.

„50-50 négyzetméteres két lakást ajánlottunk fel. 100-100 ezer forintért tudtuk volna megvenni, akkor azt mondta, nem megy ilyen környezetbe, mert ő Bábolnán kíván maradni. Ezután körbenéztünk a bábolnai külső pusztákon, mert Bábolna belső területén nincs az önkormányzatnak sem önkormányzati lakása, se bérlakása üres” – mondta Horváth Klára, Bábolna polgármestere.

Ám azokat sem fogadta el a család. Ők azonban máshogy emlékeznek a történtekre.

- Miért nem fogadják el a lakást, amit felajánlottak?
- Nincsen, hát én saját magam oda letekertem 16 kilométerre, majdnem Győr-Sopron megyében van, Nagyszentjánosnál Vaspuszta, oda akart, de nincsen lakás.

Végül a munkagépek elindulhattak. Elsőként a ház körüli gazt és a fákat dózerolták le, majd a ház következett.

Az önkormányzat a szokásos lakhatási támogatás többszörösét, összesen félmillió forintot ajánlott fel a családnak. Amint igazolni tudják, hogy van hova költözniük, ezt megkapják, és akkor várhatóan a gyerekek is visszakerülhetnek hozzájuk.

Legnézettebb videók