Műsorújság
RTL Most

Tisztességtelen módon járt el a bank?

Nem számolt el az adóssal a bank – erre hivatkozva függesztette fel egy 90 éves asszony szerdára tervezett kilakoltatását a bíróság.
A banknak bíróságon kell bizonyítania, hogy minden költséggel elszámolt és valóban devizahitelt nyújtott. A Bankszövetség és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nem akarta kommentálni a bíróság döntését.

A rendőrök attól tartottak, a kilakoltatás előtt magára robbantja a házát a 90 éves asszony, akit két hónapja már megpróbáltak kilakoltatni.

„A bombakutatók átvizsgálták a házat, és gázpalackokat hoztak ki, amelyek veszélyt jelentettek volna” – mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivője.

A bútorok egy részét már fel is pakolták a teherautóra, aztán megérkezett a hír a bíróságról, és mindent visszavittek a házba.

Tisztességtelen módon járt el a bank, nem számolt el az ügyfelével – erre hivatkozva kért halasztást a Magyar Szociális Fórum az asszonynak, és a bíróság nekik adott igazat.

„A bank részéről annyi a történet, hogy be kell kérnünk egy okiratot, amely hitelt érdemlően bizonyítja, hogy akkor, azon a napon amikor a hitelt folyósította, rendelkezett azzal a devizaösszeggel” – mondta Kozma József, a Jogsegélyszolgálat munkatársa.

Az idős asszony és fiai nem akartak nyilatkozni. A végzés felfüggesztése csak ideiglenes, a bíróság döntéséig szól, de így is elképzelhető, hogy a lakók még évekig itt maradhatnak.

A múlt héten a miniszterelnök bejelentette: bizottság vizsgálja majd, milyen
költségeket számolnak el a devizahiteleket nyújtó bankok.

„Az a kép alakul ki Magyarországon, úgy látjuk, nem ok nélkül, hogy nemcsak az árfolyam kedvezőtlen változása hozza őt nehéz helyzetbe, hanem a bankok hasraütés-szerűen, saját érdekükből kiindulva állapítják meg a költségeket és a törlesztőrészleteket” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

A szocialisták az európai bankfelügyelethez fordulnak a devizahitelek miatt.

A székesfehérvári bíróság szerdai döntésére sem a Bankszövetség, sem a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nem akart reagálni.

Legnézettebb videók