Műsorújság
RTL Most

Elütötte, majd több métert vitte a motorháztetőn

Részeg gázolt halálra egy kerékpárost Tolnán. A 24 éves ittas sofőr a baleset helyszínét is elhagyta a kocsijával.
Gyertyát gyújtottak Lilla barátnői a baleset helyszínén. Tolna belvárosában gázolták el a 20 éves lányt, amikor biciklizett.

A cukrászként dolgozó lány a helyi fagyizóba sietett augusztus 20-án reggel, mikor a baleset történt.

„A kerékpár sávban a kora reggeli órákban egy kerékpárost ütött el egy személyautó, a 20 éves hölgy a helyszínen az életét vesztette. A 24 éves sofőr az elsődleges adatok alapján ittasan vezetett” – mondta Mártonné Kasler Sarolta, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A balesetet többen hallották és kifutottak az utcára.

„Csattanást hallottunk, később láttuk az embereket, hogy sokan állnak, és akkor jöttünk ki. Láttuk, hogy a fiatallány már le van takarva” – mondta Asztalos Ferencné.

A lányt egy 24 éves fiú ütötte el, aki a gázolás helyszínétől pár méterre lakik. A szomszédok azt mondták, miután elgázolta a biciklist, lekanyarodott egy utcába az autójával, ahol több autónak is nekiment.

„Ittas vezetés, elcsapták a biciklist, ismerősöm volt, úgyhogy nem is szeretnék annyira beszélni róla” – mondta Horváth Anita.

Tolnán nincs helyi járatú busz, ezért sokan közlekednek biciklivel. Szerintük az úttesten felfestett biciklisáv nem biztonságos.

A szemtanúk szerint a rendőrség bilincsbe vitte el a 24 éves sofőrt.

Legnézettebb videók