Híradó

2011.08.19. 16:46 (péntek)

Rokkantkártya: Vége a visszaéléseknek?

Rokkantkártya: Vége a visszaéléseknek?

Razziát tartottak a miskolci piacon, mert megszaporodtak a visszaélések a mozgássérült igazolványokkal.

Egy asszony jogosítvány nélkül ment a piacra, de nem ezért ellenőrizték a rendőrök. Az autóján mozgássérült igazolvány volt, ami kiderült, nem az ő nevére szól. Hiába panaszkodott, hogy egy hete műtötték, a rendőrök előállították. A kocsiját egy hozzátartozó vitte haza.

A miskolci piacon a parkolótársaság és a közterület-felügyelők azért ellenőrizték az autósokat, mert az utóbbi időben meglepően sok szélvédő mögött találtak rokkantkártyát.

„Megcsináltuk öt perce a számítást: 172 kocsiból 98-nál mozgáskorlátozott kártyával parkolnak.” – mondta Perecsenyi Attila, a Régió Park Kft. Ügyvezető igazgatója.

Két hónapja már tartottak ilyen akciót, azóta tovább nőtt a rokkantkártyával parkolók száma. Akinek ilyen igazolványa van, nem kell fizetni a parkolásért.

Egy autós az anyósa kártyájával próbált parkolni. Már az első órában három jogtalanul használt igazolványt vontak be az ellenőrök. A használóik ellen szabálysértési eljárás indul, több tízezer forint büntetést kaphatnak.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való