Műsorújság
RTL Most

Sofőr nélküli kamion szabadult el

Elszabadult egy kamion, és egy bevásárló központ oldalának csapódott Szekszárdon. A 14 tonnás monstrumban nem ült benne a sofőr.
Míg a sofőr a vacsorának valóért ment, a tartálykocsi is elindult. Keresztülgurult a benzinkút parkolóján, aztán elérte a szalagkorlátot. Akkora már annyira begyorsult, hogy gond nélkül átszakította, legurult a domboldalon, és csak a bevásárlóközpont oldala állította meg.

„Hallottam a csattanást. Apukámat felhívták a barátai, és legurultunk biciklivel megnézni mi van. Akkor már autómentő, rendőrség, minden itt volt” – mondta Matus Bence.

A 14 tonnás kamion egy forgalmas bicikliút mellett esett le az útról.

„Szintén biciklivel jöttem errefelé, nagy volt a tömeg, és egy darus kocsival próbálták kihúzni. Rendőrök, tömeg, nézelődők mindenfelé” – nyilatkozta Weinhardtné Galiger Katalin.

A kamion üres volt, semmi sem volt a tartályban, ahol amúgy olajat, ecetet vagy italokat szoktak szállítani. A kamiont daruval tudták csak az útra visszatenni.

„Az üzletsoron egy csúcsnapon akár több százan is vásárolhatnak” – mondta az üzletlánc tulajdonosa.

Szerinte szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. A becsapódás helyétől pár méterre van ugyanis az épület gázcsapja.

„Ahol nekiment a kamion az épületnek, egy pár méterre van egy gázkötés. Szerencsére ez nem sérült meg. Amennyiben ezt találta volna el a jármű, akár tűzeset is keletkezhetett volna” – mondta el Horváth Péter, vagyonkezelési vezető.

A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrök vizsgálják, hogy a sofőr behúzta-e a kéziféket.

Hasonló videók

  • Milliókat gyűjtöttek a beteg kislánynak, mégsem utal Zoé családjának az alapítvány - ezt állítja a gyerek édesapja. A ritka csontdaganatban szenvedő Zoénak egy nyírbélteki alapítvány indított gyűjtést korábban, de onnan még egy fillérhez sem jutott hozzá a család. Az apa szerint hiába igazolja számlákkal a költéseket, az alapítvány minduntalan visszautasítja. Az alapító szerint mindenről a kuratórium dönt, de azt most épp átszervezik.

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

Legnézettebb videók