Műsorújság
RTL Most

Sofőr nélküli kamion szabadult el

Elszabadult egy kamion, és egy bevásárló központ oldalának csapódott Szekszárdon. A 14 tonnás monstrumban nem ült benne a sofőr.
Míg a sofőr a vacsorának valóért ment, a tartálykocsi is elindult. Keresztülgurult a benzinkút parkolóján, aztán elérte a szalagkorlátot. Akkora már annyira begyorsult, hogy gond nélkül átszakította, legurult a domboldalon, és csak a bevásárlóközpont oldala állította meg.

„Hallottam a csattanást. Apukámat felhívták a barátai, és legurultunk biciklivel megnézni mi van. Akkor már autómentő, rendőrség, minden itt volt” – mondta Matus Bence.

A 14 tonnás kamion egy forgalmas bicikliút mellett esett le az útról.

„Szintén biciklivel jöttem errefelé, nagy volt a tömeg, és egy darus kocsival próbálták kihúzni. Rendőrök, tömeg, nézelődők mindenfelé” – nyilatkozta Weinhardtné Galiger Katalin.

A kamion üres volt, semmi sem volt a tartályban, ahol amúgy olajat, ecetet vagy italokat szoktak szállítani. A kamiont daruval tudták csak az útra visszatenni.

„Az üzletsoron egy csúcsnapon akár több százan is vásárolhatnak” – mondta az üzletlánc tulajdonosa.

Szerinte szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. A becsapódás helyétől pár méterre van ugyanis az épület gázcsapja.

„Ahol nekiment a kamion az épületnek, egy pár méterre van egy gázkötés. Szerencsére ez nem sérült meg. Amennyiben ezt találta volna el a jármű, akár tűzeset is keletkezhetett volna” – mondta el Horváth Péter, vagyonkezelési vezető.

A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrök vizsgálják, hogy a sofőr behúzta-e a kéziféket.

Legnézettebb videók