Műsorújság
RTL Most

Előzetesben az ügyvédgyilkosság gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy dombóvári ügyvéd meggyilkolásával gyanúsított férfit.
Elszáradt virág és kifakult mécsesek a februári gyilkosság helyszínén, Dombóváron. A dombóvári házban élt és dolgozott az a 88 éves ügyvéd, akit mindenki Laci bácsinak ismert. Ügyvédtársa és barátja szerint egyik ügyfele bántalmazhatta annyira, hogy belehalt sérüléseibe.

„Végülis magába az ügyvédi irodájába történt az esemény, most vagy ügyfelet fogadott, vagy ügyet akart felvenni” – mondta Nőt László, a Tolna Megyei Ügyvéd Kamara elnöke.

Az ügyvéd szerint nem voltak haragosai idős kollégájának. Fiatal kora óta polgári– és büntetőjoggal foglalkozott, azon belül pedig adás-vételi kölcsönszerződéseket készített. Az is elképzelhető, hogy egy ilyen ügy miatt járt nála a gyilkosa is - véli ügyvédtársa.

A gyanúsítottat egy szekszárdi börtönbe szállították. Az RTL Híradó úgy tudja, hétfőn is kihallgatták, de a rendőrség semmit sem mondott arról, hogy mi lehetett a gyilkosság indítéka.

Tolna megyében jelenleg 150 ügyvéd praktizál. Az elmúlt években egy esetben történt ügyvéd elleni támadás, akkor a bíróságon ütöttek meg egy jogtanácsost.

Legnézettebb videók