Műsorújság
RTL Most

Már az új házban gyógyulhat Zalánka

Minden esélye megvan a daganatos betegségből lábadozó kisfiúnak a gyógyulásra: már új otthonuk falait festi a családja.
A kulcsok is megvannak, és most már elhiszik, hogy teljesült az álmuk: beköltözhetnek új otthonukba.

„Az első olyan dolog, ami tényleg megvalósult. És hát nem tudok erre mit mondani. Napok óta nem alszom igazán rendesen” – mondta Ajmal-Papp Csilla, Zalán anyukája.

Pár hete még minden kilátástalannak tűnt. Akkor egy dohos, penészes falú albérletben élt a család. Nagyon sokan ígértek segítséget nekik, de kiderült: minden csak hamis ígéret volt.

Csak édesanyja tudja megnyugtatni Zalánt. Még mindig fájdalmai vannak, de a nehezén már túl van. Miután rákos daganatot találtak a testében, csontvelő-átültetésen esett át, és hónapokig élt a kórház öt négyzetméteres steril szobájában. Újra meg kellett tanulnia járni, és még legalább fél évig létfontosságú, hogy otthon is steril körülmények között legyen.

„Öt év múlva tudjuk azt mondani, hogy meggyógyult. Addig izgalom és rettegés, és nyilván bizalom, és hit” - mondta Zalán anyukája.

Most kevesebb a rettegés és több a bizakodás. A testvérek is felszabadultan játszottak a kertben. Aztán jöhet a munka: takarítanak, és lefestik a falakat.

Zalán szobája meggyszínű lesz. Speciális festék kerül a falra, mert a falakat is naponta le kell mosni. Napi kétszer kell fertőtleníteni mindent, mert Zalán immunrendszere még gyenge: nem támadhatja meg fertőzés. A ház tökéletes hely a gyógyulásához. A Daganatos Gyermekekért Alapítvány ajánlotta fel, hogy egy évig fizeti a bérleti díjat. De hogy mi lesz azután, azt az édesanya még nem tudja.

Legnézettebb videók