Műsorújság
RTL Most

Csepeli borzalom: 6 gyanúsított őrizetben

Egy hajléktalan kolónia tagjait gyanúsítják a rendőrök az emberölésekkel. Jelenleg hatan vannak előzetes letartóztatásban.
Nejlonból összeállított sátor, némi környéken szedett gyümölcs az asztalon: így élnek a csepeli erdőben a hajléktalanok. Most csak ketten, korábban azonban többen voltak. A rendőrök hónapok óta figyelték a csepeli hajléktalan kolóniát, és már korábban is jártak arra. Például a múlt héten.

„Kint voltak a hatóságok, meg minden, megkérdezték, hogy mit tudunk erről, és erről. Ismerünk-e egy Drog vagy Drogi nevű emberkét? Eleve nem ismerem. Mondom, honnan ismerném? Állítólag itt volt valamikor, meg ilyesmi” – mondta az egyik hajléktalan.

Tavasszal 3 embert fogtak el ott, akiket több fegyveres rablással gyanúsítanak. Múlt héten a környéken raboltak ki egy erdélyi fiatalembert is. Elvették a bankkártyáját, majd állítása szerint nyakig a földbe temették, élve. Neki sikerült megszöknie. Ő adott olyan információkat, amelyek alapján a rendőrök újabb embereket vettek őrizetbe.

„Köztük volt az a személy, akit mi ennek a társaságnak a központi figurájaként kezelünk, ez egy külföldi állampolgár. Ő magát macedónnak mondja, de a személyazonosságát hiteles okmányokkal nem tudja igazolni” – mondta Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója.

Tavasszal és most összesen hat embert vettek őrizetbe. A rendőrök azt még vizsgálják, hogy a területen csütörtökön kihantolt négy embert mikor, ki és hogyan ölte meg.

„Egyáltalán a bűncselekmény időpontjának a behatárolása egy hosszabb folyamat lesz, erre tényleg mi sem látunk még pontos adatokat, hosszabb elhúzódó szakértői vélemények fognak majd arra választ adni, hogy egyáltalán mi történt” – tette hozzá Csizner Zoltán.

Így azt sem lehet még tudni, hogy kiket öltek meg Csepelen. A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője kérdésekre nem válaszolt szombaton délután, így azt sem tudni, hogy pontosan kit, vagy kiket gyanúsítanak a gyilkosságokkal.

Legnézettebb videók