Műsorújság
RTL Most

Fejre állt egy pénzszállító

Pénzszállító páncélautóval ütközött össze egy mikrobusz kedd éjszaka Budapesten, a XIII. kerületben.
A kereszteződés mellett, az oldalára borulva állt meg a pénzszállító autó. A mentésre érkező tűzoltóknak nem sok dolguk akadt, mindkét autóból saját lábukon szálltak ki az utasok.

A balesetet a keresztutcából érkező autó sofőrje okozta. Nem adott elsőbbséget a pénzszállítónak, behajtott a kereszteződésbe és egymásnak csapódtak. Az ütközés olyan nagy volt, hogy a csaknem három tonnás páncélautó az oldalára borult.

A pénzszállító sofőrje még bemászott az autóba és ellenőrizte, hogy minden rendben van–e: nem szóródott-e pénz, és hogy a raktér nem nyílt-e ki. A tűzoltók ugyanis csak daruval tudták talpra állítani az autót.

A kocsit egy tűzoltóautóhoz kötötték, a másik oldalról pedig egy daru emelte meg. Vigyázni kellett arra, hogy ne okozzanak több kárt. Azt, hogy az autóban volt –e pénz, nem árulták el. A vagyonvédelmi kamara elnöke szerint az is előfordulhat, hogy balesetkor csak az egyik vagyonőr szállhat ki, mert olyan sok pénzt szállítanak.

„Előfordul, hogy az egyik benn marad, szintén megkezdi az értesítést, ugyanúgy a rendőrség, mint a diszpécser számára, ugyanúgy információt küld. Utána kezdik csak meg az ott lévő, esetlegesen megsérült személyek mentését”- mondta Németh Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.

Ráadásul a kocsikban GPS van, így a diszpécser is azonnal látja, ha baj van. A pénzeszsákokat pedig külön páncélszekrényekben gyűjtik, így azok egy nagyobb ütközésben sem szóródhatnak szét.

Legnézettebb videók