Híradó

2011.08.08. 20:47 (hétfő)

„Szárnypróbálgatás” a Margit hídon

„Szárnypróbálgatás” a Margit hídon

Kedd este végzi a Margit híd felújításának kivitelezője az átkelő Margitszigetre vezető szárnyhídjának próbaterhelését, a mérések ideje alatt a gyalogosok itt nem tudnak bemenni a szigetre.

Az Mh 2009 konzorcium hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a próbaterhelés kedden 19 órakor kezdődik, és szerda hajnali 1 óráig tart. A szárnyhídra nyolc, egyenként 26 tonnás teherautó sorakozik fel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértőinek bevonásával azt vizsgálják, hogyan reagál a szerkezet.

A szakemberek úgynevezett nyúlásmérő bélyegek segítségével mérik, hogy a szerkezetnek mekkora a lehajlása, illetve mekkora feszültség keletkezik bizonyos pontjaiban. Ezután elemzik az adatokat a terhelt, illetve a terhelésmentes hídról.

A Margit híd felújítását 2009. augusztus 21-én kezdték meg. A mintegy másfél évig tartó rekonstrukció során felújították az úttestet, a villamosvágányokat, kicserélték a pálya- és hídszerkezet elemeit, kiszélesítették és megemelték a hidat.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly november 15-én adta hozzájárulását a híd ideiglenes forgalomba helyezéséhez. A műemléki felújítás még zajlik.

Forrás: MTI
A kép illusztráció!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való