Műsorújság
RTL Most

Csak minden ötödik stadion biztonságos?

A Magyar Labdarúgó Szövetség felmérése szerint van olyan pálya, ahol még a kerítés is hiányzik.
Az újpesti stadion egyike annak a három magyar pályának, ahol már most nemzetközi mérkőzéseket lehet rendezni. Bartha Csaba ügyvezető megmutatta az RTL Híradó stábjának a beléptető kapukat, és a biztonsági szobát is, ahonnan kamerákkal figyelik a szurkolókat. Tavaly szeptemberben volt is mit, hiszen a nagy rivális Ferencváros ellen még a játékot is meg kellet állítani a rendbontások miatt. Most Újpesten bizakodóak, még a védőhálót is elhúzták, hogy a szurkolók jobban lássanak:

„A nemzetközi stadionokhoz képest persze nagy a lemaradásunk, de amíg itt Újpesten stadionról beszélhetünk, addig sok NB1-es csapatnál a stadion jelző még túlzás is” – mondta Bartha Csaba, az UTE ügyvezetője.

Kispesten, a Bozsik-stadionban viszont még sok a munka. Kamerák már vannak, de a belépető rendszert még fejleszteni kell. A tulajdonos szerint vannak olyan feltételek is, amelyeket nem biztos, hogy teljesíteni tudnak.

„Például legyen 150 VIP busznak parkolóhely, ami a mi meccseinkhez nem biztos hogy kell” - mondta George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nemrégiben felmérte a magyar stadionok állapotát, és a pályák 80 százalékánál találtak hiányosságokat. A klubok egy évet kaptak arra, hogy egységes biztonsági rendszert építsenek ki:

„2012 szeptemberére elegendő idő áll a klubok rendelkezésére, hiszen ez az ő érdekük is. A fő cél az az, hogy biztonságos legyen a stadionokba járás” – mondta Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője.

A labdarúgó szövetség szerint elképzelhető, hogy amelyik klub nem felel meg biztonsági előírásoknak, az nem indulhat el a következő bajnokságban.

Legnézettebb videók