Műsorújság
RTL Most

Fellélegezhet a daganatos kisfiú családja

Egy alapítvány vállalta, hogy kifizetik a csontvelő átültetésen átesett Zalán és családja számára a steril szobával rendelkező albérletet.
Zalán édesanyjával, Ajmal - Papp Csillával pénteken együtt nézte meg a család a 3 szobás, galériás házat. Már steril szobában lakhat a csontvelő átültetése után lábadozó 22 hónapos kisfia.

„Először fel sem fogtuk, hogy ez tényleg megtörténhet, mert annyira sok ígéretet kaptunk már, illetve annyira sokan bíztunk dolgokban, hogy egyszerűen már nem akartuk elhinni sem.”

Salétromos fal, egészségtelen szobák. Ilyen körülmények között élt eddig a család. Az alapítvány munkatársai az RTL Híradóban látott riport után döntötték el, hogy az asszonynak és 5 gyerekének egy évre kibérelnek egy házat, ahol a beteg kisfiú könnyebben gyógyulhat.

„Itt egy olyan festést kellene csinálni tulajdonképpen, amit lehet sterilizálni, tehát egy ilyen speciális festékkel. Az összes többi, tehát a nyílászárók, a padlózat, a fűtés, itt minden rendben van” – mondta Ajmal-Papp Csilla.

„Láttuk ugye az előző ingatlant és, hát ez ahhoz képest egy csodapalota. Úgy, hogy itt biztos, hogy minden megfelelő lesz neki” – mondta Lakatos Balázs, a Daganatos Gyermekekért Alapítvány felügyelő bizottsági tagja.

A 150 négyzetméteres ház rezsijével már egyedül is megbirkózik az asszony. Legjobban a fürdőszobának örült.

„A fürdőkádat csak Zalán fogja használni. Mindenki más a családból akkor a zuhanyzót használja.”

A család a – tervek szerint - jövő hét végén költözhet majd az új albérletbe.

A házban 1 évig lakhat az 5 gyermekes anyuka. Zalán családjának az jelentené a megnyugtató megoldást, ha végre saját házba költözhetnének, erre azonban jelenleg nincs pénzük.

Legnézettebb videók