Híradó

2011.08.03. 13:37 (szerda)

Ökojátszótér a „zöld gondolkodásért”

Ökojátszótér a „zöld gondolkodásért”

Megkezdték az első magyarországi ökojátszótér építését a Margitszigeten a Green Sweden 2011 program részeként.

Az ökojátszótér építése a budapesti svéd nagykövetség, a svéd kereskedelmi kirendeltség, valamint hét svéd vállalat partnerségével létrehozott programsorozat egyik állomása, amelyet a fővárosi önkormányzattal, a Green City Tanáccsal, valamint a Környezeti Nevelési Egyesülettel együttműködve valósítanak meg.

A BVK közleménye szerint a beruházás célja, hogy „az ökologikus gondolkodást már a játszótéren is közvetítsük a gyerekek felé”. A margitszigeti játszótér lehetőséget teremt óvodás és kisiskolás csoportok környezeti oktatására, környezettudatossá nevelésére is - olvasható a tájékoztatásban.
A játszótér kivitelezési munkálataival a Főkert Nonprofit Zrt.-t bízta meg a fővárosi önkormányzat, az átadás várhatóan idén szeptember 22-én lesz.

A svéd kereskedelmi kirendeltség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Green Sweden 2011 programsorozat fő célja a „zöld gondolkodás” terjesztése és erősítése Magyarországon.
Mint írták, a környezettudatosság több szinten is megjelenik egy ökojátszótéren. Egyrészt a játszótér kialakításában, anyaghasználatában, másrészt pedig abban, hogy a gyerekek már kiskorukban találkoznak a környezetvédelem fontosságával - ismertette a közlemény.

Az ökojátszótér a Margitsziget északi részén, az Árpád híd és a parkoló közötti közpark helyén lesz. A projekthez a svéd kereskedelmi kirendeltség 10 millió forint értékben ajándékozott játszótéri eszközöket, a főváros pedig 30 millió forintot csoportosított át a városüzemeltetési céltartalékból az építési és környezetrendezési feladatokra.

Forrás: MTI

A kép illusztráció!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való