Műsorújság
RTL Most

Mégsem lesz tüntetés a Szigeten

Nem tarthat demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a fesztivál alatt a Hajógyári-szigeten.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya az MTI-vel szerdán közölte: a bejelentéssel érintett terület az adott időszakban nem minősül közterületnek, ezért a rendőrségnek nincs hatásköre arra, hogy a tüntetést elbírálja, így azonban - mint hangsúlyozták - a bejelentett demonstrációt tudomásul venni sincs módjuk.

„Úgy tűnik megoldódott a probléma” – mondta Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője.

A mozgalom eredetileg augusztus 1. és 20. közötti időszakra kérte az engedélyezést, így a demonstrációt augusztus elsején meg kellett volna kezdeniük, de közben módosítást kértek a rendőrségtől, s a megmozdulást augusztus 9-re akarták áthelyezni. A rendőrségnek a módosítási kérelmet új bejelentésként kell értelmeznie, ezt bejelentést viszont már nem bírálhatják el, mert a Hajógyári-sziget a Sziget Fesztivál rendezvényeinek időtartama alatt magánterületnek számít.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom még januárban jelentett be tüntetést a magas benzinárak ellen a fesztivál feltételezett időpontjára.

Forrás: MTI

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók