Műsorújság
RTL Most

Megkapta aranyát a kizárt búvárúszó bajnok

Világcsúcsot úszott, de túlzott öröme miatt kizárták a versenyből Kanyó Dénest a vébén. A magyar csapat óvott, Kanyó végül megkapta érmét.
A magyar versenyző azzal hibázott, hogy túlságosan ünnepelt. Kimászott a medencéből majd később ismét visszaugrott. Ez pedig tilos. A grimaszt azért vágott, mert a versenybírók elvették az aranyérmét.

„Az öröm egy kicsit túlzó volt. Az ünneplés egy kicsit hevesre sikeredett, emiatt úgy nézett ki, hogy világbajnoknak mondhatom magam, de aranyérem nélkül” – mondta Kanyó Dénes.

A magyar csapat óvott a kizárás miatt. Feszült pillanatok következtek. Fél óra vita és egyeztetés után sikerült találni egy kiskaput a szabálykönyvben, így mégis a szegedi búvárúszóé lett az aranyérem.

„Az időmérő bírónak a beérkezés után is figyelemmel kell kísérnie a versenyzőt, és ha a versenyző a rajtkőn keresztül akarja elhagyni a medencét, akkor utasítania kell, hogy nem hagyhatja el. Most ilyen utasítás nem történt. Ezért nem kizárható” – mondta Nyíri Iván, a Magyar Búvárszövetség elnöke.

Kanyó Dénes megtarthatta az érmét. A hódmezővásárhelyi világbajnokságon eddig kilenc világcsúcs dőlt meg. Nem Kanyó Dénesé az egyetlen. A másikat Senánszky Petra úszta.

Legnézettebb videók