Híradó

2011.08.02. 19:56 (kedd)

Megkapta aranyát a kizárt búvárúszó bajnok

Megkapta aranyát a kizárt búvárúszó bajnok

Világcsúcsot úszott, de túlzott öröme miatt kizárták a versenyből Kanyó Dénest a vébén. A magyar csapat óvott, Kanyó végül megkapta érmét.

A magyar versenyző azzal hibázott, hogy túlságosan ünnepelt. Kimászott a medencéből majd később ismét visszaugrott. Ez pedig tilos. A grimaszt azért vágott, mert a versenybírók elvették az aranyérmét.

„Az öröm egy kicsit túlzó volt. Az ünneplés egy kicsit hevesre sikeredett, emiatt úgy nézett ki, hogy világbajnoknak mondhatom magam, de aranyérem nélkül” – mondta Kanyó Dénes.

A magyar csapat óvott a kizárás miatt. Feszült pillanatok következtek. Fél óra vita és egyeztetés után sikerült találni egy kiskaput a szabálykönyvben, így mégis a szegedi búvárúszóé lett az aranyérem.

„Az időmérő bírónak a beérkezés után is figyelemmel kell kísérnie a versenyzőt, és ha a versenyző a rajtkőn keresztül akarja elhagyni a medencét, akkor utasítania kell, hogy nem hagyhatja el. Most ilyen utasítás nem történt. Ezért nem kizárható” – mondta Nyíri Iván, a Magyar Búvárszövetség elnöke.

Kanyó Dénes megtarthatta az érmét. A hódmezővásárhelyi világbajnokságon eddig kilenc világcsúcs dőlt meg. Nem Kanyó Dénesé az egyetlen. A másikat Senánszky Petra úszta.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való