Műsorújság
RTL Most

Van remény: új segítőre lelt a beteg kisfiú

A kisfiún csontvelő-átültetést hajtottak végre, és steril szobát kellene neki kialakítani, de a családnak nincs pénze.
Dohos falak, omladozó vakolat - így él a csontvelő-átültetésen átesett másfél éves Zalán családja. Hónapok óta ígérgetnek nekik segítségek magánemberek és szervezetek, de a vége mindig átverés lett,nem kaptak semmit senkitől. A Daganatos Gyerekekért Alapítvány szombati adásunk után rendkívüli ülést tartott, és döntött az azonnali támogatásról.

„Értesülve a helyzetről, az alapítvány soron kívüli kuratóriumi ülést tartott,és úgy döntött, hogy vagy új albérletet fizet a családnak, vagy állja a steril szoba kialakításának a költségeit” –mondta Lakatos Balázs, a Daganatos Gyerekekért Alapítvány

A tizenhárom éves Debnár Erik édesanyja mobilfelvételén beszélt vasárnap szenvedéseiről, mivel az RTL Híradó stábját nem engedték be a kórházba, A fiúnak úgynevezett Chron-betegsége van, és az őssejtbeültetés miatt kezelik kemoterápiával.

Erik családja ugyanabban a cipőben jár, mint a másfél éves Zaláné. Sterilszobára lenne szükségük, de hiába kérnek segítséget hónapok óta, sehonnan nem kapnak. Pedig,ha fiuk hazatér a kórházból,szinte a fél lakást át kell alakítani és nagyon sok mindent kell vásárolniuk.

„Új ágy kell, parkettacsiszolást és fényezést kell csinálni,új szekrény kell,új pizsamák,ágynemű,új ruhák,és egy csomó fertőtlenítőszerre van szükség” – mondta Tassi Gáborné, Erik édesanyja.

Az RTL Híradó megkereste az egészségügyért felelős minisztériumot,hogy az ilyen helyzetben lévő családok számíthatnak-e valamilyen állami segítségre,de azt a választ kapta,hogy ők ebben nem illetékesek, keresse inkább az ÁNTSZ-t. Adtak is hozzájuk egy telefonszámot, amit viszont nem vett fel senki. Erik betegsége miatt családja gyakorlatilag tönkrement. Édesanyja egész nap mellette van, kőműves apja pedig kétéves kistestvérére vigyáz. Csak azért nincsenek még az utcán, mert a lakás tulajdonosa négy hónapja hitelezi nekik az albérleti díjat és a rezsit is.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók