Műsorújság
RTL Most

Van remény: új segítőre lelt a beteg kisfiú

A kisfiún csontvelő-átültetést hajtottak végre, és steril szobát kellene neki kialakítani, de a családnak nincs pénze.
Dohos falak, omladozó vakolat - így él a csontvelő-átültetésen átesett másfél éves Zalán családja. Hónapok óta ígérgetnek nekik segítségek magánemberek és szervezetek, de a vége mindig átverés lett,nem kaptak semmit senkitől. A Daganatos Gyerekekért Alapítvány szombati adásunk után rendkívüli ülést tartott, és döntött az azonnali támogatásról.

„Értesülve a helyzetről, az alapítvány soron kívüli kuratóriumi ülést tartott,és úgy döntött, hogy vagy új albérletet fizet a családnak, vagy állja a steril szoba kialakításának a költségeit” –mondta Lakatos Balázs, a Daganatos Gyerekekért Alapítvány

A tizenhárom éves Debnár Erik édesanyja mobilfelvételén beszélt vasárnap szenvedéseiről, mivel az RTL Híradó stábját nem engedték be a kórházba, A fiúnak úgynevezett Chron-betegsége van, és az őssejtbeültetés miatt kezelik kemoterápiával.

Erik családja ugyanabban a cipőben jár, mint a másfél éves Zaláné. Sterilszobára lenne szükségük, de hiába kérnek segítséget hónapok óta, sehonnan nem kapnak. Pedig,ha fiuk hazatér a kórházból,szinte a fél lakást át kell alakítani és nagyon sok mindent kell vásárolniuk.

„Új ágy kell, parkettacsiszolást és fényezést kell csinálni,új szekrény kell,új pizsamák,ágynemű,új ruhák,és egy csomó fertőtlenítőszerre van szükség” – mondta Tassi Gáborné, Erik édesanyja.

Az RTL Híradó megkereste az egészségügyért felelős minisztériumot,hogy az ilyen helyzetben lévő családok számíthatnak-e valamilyen állami segítségre,de azt a választ kapta,hogy ők ebben nem illetékesek, keresse inkább az ÁNTSZ-t. Adtak is hozzájuk egy telefonszámot, amit viszont nem vett fel senki. Erik betegsége miatt családja gyakorlatilag tönkrement. Édesanyja egész nap mellette van, kőműves apja pedig kétéves kistestvérére vigyáz. Csak azért nincsenek még az utcán, mert a lakás tulajdonosa négy hónapja hitelezi nekik az albérleti díjat és a rezsit is.

Legnézettebb videók