Műsorújság
RTL Most

Reménytelen a rákbeteg kisfiú gyógyulása?

A másfél éves Zalánnak fél éve kezdtek gyűjteni, csontvelő átültetése után. Ígéretből sok volt, a pénz azonban nem érkezett meg.
Sikeres volt a csontvelő átültetés, de még mindig nem lehet azt mondani, hogy Zalán meggyógyult. A kisfiú arcában, az állkapocscsontjában fedezték fel a rákos sejteket nyolc hónappal ezelőtt. Nem lehetett megműteni, mert a fél arcát el kellett volna távolítani, ezért döntöttek a csontvelő átültetés mellett.

A miskolci kórházban két hónapot töltött édesanyjával a kisfiú, otthon pedig egy steril szobába kellett volna beköltöznie.

„Elsősorban azt kell jelentse, hogy csempézett padló és falak kellenek, hogy rendelkezésre álljanak, amelyeket rendszeresen és alaposan lehet takarítani, például hypós vízzel” – mondta Dr. Kiss Csongor, a Debreceni Orvostudományi Egyetem Onkológiai Tanszék vezetője.

A lakásban még mindig omlik a vakolat, és egyre rosszabb körülmények között élnek.

„Salétromos, penészes, a nyílászárók nem megfelelőek, a padlózat és a falak szintén nem megfelelőek, és sajnos be is ázunk” – mondta Ajmal-Papp Csilla.

Penészes és dohos az albérlet nagy része. Zalánnak, így sokkal nehezebb a gyógyulás.

A Házon kívül négy hónappal ezelőtti riportja után több tucat felajánlás érkezett, de amikor ténylegesen segíteni kellett volna, mindenki visszalépett.

„Rengeteg ígéretet kaptunk, amiből alig négyszázezer forint teljesült, és a 90%-a fals felajánlás volt, ami olyan reményeket adott, hogy miután nem teljesült, tovább romlott a család hangulat, hogy teljesen elveszítettük a reményünket.”

Ezért az édesanya, Zalán és három testvére még mindig a penészes albérletben laknak. De nem adták fel, még bíznak abban, hogy valaki segít nekik. A kisfiúnak pedig még legalább fél évig kellene egy steril szobában gyógyulnia.

Legnézettebb videók