Műsorújság
RTL Most

Végzetes karambol a halálúton

Két ember meghalt, amikor személyautójuk kamionnal ütközött az M70-es autóúton.
A felismerhetetlenségig összetört kocsi az árokban kötött ki az M70-es autóútnál. Mellette az a teherautó hevert az oldalára dőlve, amivel frontálisan ütközött délelőtt. Az olasz rendszámú autó Szlovénia irányából haladt Letenye felé. Előzni akart, de nem sikerült.

„Elvesztette uralmát a járműve felett, megcsúszott, és áttérve a menet iránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, egy vele szemben szabályosan közlekedő román forgalmi rendszámú Mercédesz típusú tehergépkocsival ütközött” – mondta Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az autó roncsait darus kocsival emelték ki az árokból. A kocsi román vezetője és utasa is meghalt. A teherkocsi sofőrje csak könnyebben sérült meg.

A környéken élők csak halálútként emlegetik az M70-es autóutat. 2006 óta körülbelül 30 közlekedési baleset történt ezen az úton. Ennek több mint a fele halállal végződött. Egy hónappal ezelőtt az M70-esen egy román busz frontálisan karambolozott egy kamionnal. Akkor hatan haltak meg. Ennek a balesetnek a helyszínétől körülbelül egy kilométerre történt a csütörtöki ütközés. A buszbaleset után vörös színűre festették a záróvonalat, de ezen a szakaszon nem változtattak. A környéken élők szerint az M70-es autóutat mindenhol kétszer kétsávosra kellene bővíteni, hogy kevesebb legyen a baleset.

Legnézettebb videók