Műsorújság
RTL Most

Csaknem egy hónapja nincs melegvizük

41 idős embernek egy hónapja nincs melegvize, mert a szolgáltató a többmilliós tartozás miatt elzárta a gázt.
Az otthonban, ahol 41 idős ember él, négy hete azért nincs melegvíz, mert a szolgáltató a felhalmozódott többmilliós tartozás miatt elzárta a gázt. A mosdáshoz vízforralóval melegítik a vizet. Az időseket ellátják, de a hozzátartozók nem tudják meddig, és azt sem, hogy mire számíthatnak.

„Mindenhonnan kértem segítséget, mindenhonnan mindent megígértek, azt mondták, hogy tuti nem maradnak ellátatlanul. Ez ezer százalék, ezt mondták” – mondta Farkas Éva hozzátartozó.

Az épületben az RTL Híradó stábja nem forgathatott. Az idősotthont egy alapítvány működteti. Pár éve egyszer már rendezte a korábban felhalmozódott adósságot, most nincs elég pénze.

„Mindent kifizettünk, semmi tartalékunk nem maradt, és a normatívát elkezdték csökkenteni” – mondta Antal Mihályné, az Őszikék Alapítvány képviselője.

Az alapítvány képviselői szerint ez okozta a legnagyobb problémát. A tartozások sokmilliósra nőttek, a korábbi és a jelenlegi üzemeltető pedig évek óta pereskedik. Az épületben az alapítvány tulajdonrészét augusztusra kitűzték árverésre, de a per végéig ezt várhatóan felfüggesztik.

A felügyeletet a kormányhivatal gyakorolja, jártak is az otthonban, de most nem nyilatkoztak.

„Senki nem mondta, hogy segítünk, megoldjuk. Megkérdeztem, mennyi időnk van, azt mondták 60 nap” – mondta Antal Mihályné, az Őszikék Alapítvány képviselője.

Jelenleg abban reménykednek, hogy ennyi időn belül sikerül befektetőt találni, aki cserébe az alapítvány tulajdonrészéért, vagyis a fél házért tovább üzemelteti az otthont.

Legnézettebb videók