Híradó

2011.07.22. 01:14 (péntek)

Orvosszakértő „vallatja” a csontokat

Orvosszakértő „vallatja” a csontokat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat a június 29-én a Margit hídnál talált csontok ügyében.

A Népszava számolt be először arról, hogy emberi maradványokat találtak a speciális búvárok, miközben kiemelték a második világháborúban felrobbantott budapesti Margit híd vízben lévő darabjait.

Még nem tudni, mikor és milyen körülmények között került a folyóba a hét csontváz, de nem kizárt, hogy olyan zsidóknak a maradványairól van szó, akiket a második világháború idején a Dunába lőttek - olvasható a lap csütörtöki számában.

A hét csontvázra, pontosabban csontmaradványokra és ruhadarabokra, cipőkre június végén a híd felújítása közben találták rá az ott dolgozó munkások. Az ipari búvármunkát végző Hídépítő Speciál Kft. búvárai találták meg a csontvázakat, és azonnal jelezték a felújítást végző konzorciumnak, ők értesítették a rendőrséget.

A maradványokra az 1-es, tehát a pesti oldalhoz legközelebbi hídfő északi oldalán bukkantak rá.

Forrás: MTI
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való