Műsorújság
RTL Most

Lecsapott a vihar az országra - videók

Tetőket, kéményeket rongált meg a keddi vihar országszerte. A tűzoltókat éjfélig csaknem 180 helyre riasztották a károk miatt.
NÉZŐI: „Beköszönt” a Tisza a városba

NÉZŐI: Fák és víz állták a kocsik útját

NÉZŐI: Repkedő ágak, kopogó jégeső

NÉZŐI: Hatalmas jégdarabok kísérték a vihart

NÉZŐI: Székeket borogatott a jégeső

NÉZŐI: Medencében csobbannak a jégdarabok

NÉZŐI: Fákat szaggatott a vihar Kecskeméten

NÉZŐI: Percek alatt sötétült el az ég

A macskának sem volt kedve belegázolni a vízbe Dunakeszin. Az egyik utcában nincs kiépítve a csatornarendszer, ezért, ha sok eső esik egyszerre, akkor megáll a víz. Egy garázst is elárasztott.

Volt, ahol szivattyúsautóval segítettek, máshová a tűzoltók vonultak. Országszerte csaknem 180 helyre riasztották őket. A fővárost sem kímélte az ítéletidő.

„A fővárosra lecsapó vihar miatt szerda délelőtt 11 óráig 50 helyre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, sajnos volt egy komolyabb eset is. A 16. kerületben valószínűleg villám csapott egy házba, ami miatt a 100 négyzetméteres épület teteje leégett” – mondta Kisdi Márk, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

Ugyanez történt a Veszprém megyei Ősiben is. Ott egy istállóba csapott villám. A tüzet eloltották, de több állat elpusztult. A katasztrófavédelem szerint a viharokban emberek nem sérültek meg.

Fotó: Nagypál Dániel

Hasonló videók

  • Dróntámadás ért több szaúdi olajterminált. Emiatt felére csökkent az ország olajkitermelése, így 5 százalékkal visszaesett a világ olajkitermelése is. A szaúdi kormánnyal harcban álló jemeni lázadók vállalták a felelősséget a merényletért, az amerikai kormány szerint mégis Irán áll a támadás mögött.

  • Különös dolgok történnek a Leopárdföld nevű nemzeti parkban az orosz távol-keleten. Az erdőben elhelyezett egyik kamera felvételei szerint az ott élő állatok rendkívüli érdeklődést mutatnak egy GAZ- márkájú teherautó vezetőfülkéje iránt…

  • A magyar demokrácia és jogállamiság helyzetéről tárgyalnak hétfőn az uniós tagállamok külügyminiszterei. A témát az unió soros elnökségét betöltő Finnország vette napirendre, miután az Európai Parlament már egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amelyben a képviselők azt állapították meg, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság. A kormány szerint bevándorláspárti bosszúállók támadják az országot, az MSZP szerint a vitának semmi köze bevándorláshoz.

  • Több mint 16 ezer diplomata útlevelet adott ki az Orbán-kormány 2010 óta – tudta meg a Népszava a Külügyminisztériumtól. Jelenleg is több mint 7600 ilyen okmány van érvényben. A tárca azt közölte: csak indokolt esetben adnak ki diplomata útlevelet. Az LMP szigorítaná a szabályozást, a miniszter azonban nem.

  • Rendőrségi eljárás indult Budakeszin, miután az ellenzék egyik képviselőjelöltje saját költségére 3D-s zebrát festett az új iskolához. Közlekedésbiztonság veszélyeztetése miatt nyomoznak. A zebrát festő jelölt azt mondja, nem kampányolt, hanem aggódott a gyerekek biztonságáért, mert zebra nélkül veszélyes volt az átkelés. Két nappal később az önkormányzat is lépett, és hagyományos zebrát festettek a 3D-s helyére.

  • Földutat avatott a helyi fideszes országgyűlési képviselő Zala megyében. Vigh László polgármesterekkel és egy pappal együtt adott át egy mezőgazdasági utat Nagylengyelnél. A helyi polgármester szerint minden átadóra illik meghívni a térség országgyűlési képviselőjét. A DK szerint a fideszes politikusok a kampányban bármit átadnak és felavatnak.

  • Áron alul próbálják eladni a rezsiutalványt az interneten. Van, aki 5 ezerért, más 6500 forintért árulja. A kormányszóvivő korábban azt mondta, mivel nem névreszólóak a rezsiutalványok, ezért továbbadhatók. A Jobbik képviselője azt mondta: várható volt, hogy sokan pénzzé akarják majd tenni az utalványt, akár áron alul is, ezért szerintük egyszerűbb lett volna eleve pénzt utalni.

  • Egy új, uniós szabály miatt senki se léphet be a netbankjába plusz azonosító nélkül, amelyet többnyire SMS-ben küldenek el a pénzintézetek. És most már 5 ezer forint alatti kártyás fizetéseknél is kérhetik a PIN-kódot. A jegybank kizárólag az online vásárlások szigorítását halasztotta el az új uniós intézkedések közül

Legnézettebb videók