Műsorújság
RTL Most

„Lejárt a szezonja” az olcsó cukornak

Feltehetően már nem is kerül a boltokba a korábban ígért olcsóbb cukor, hiszen az állami kristálycukor árára csökkent.
Márciusban még 300-330 forint volt a cukor átlagára, és ez így maradt áprilisban és májusban is. Május közepén a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára az RTL Híradónak azt nyilatkozta, hogy a stratégiai raktárakból 2 millió kilót szabadítanak fel, és adnak át kereskedőknek.

„A minisztérium egy háttérintézménye jövő héten ír ki pályázatot a kétmillió kilós cukortartalékra, abban bízunk, hogy egy nagyon gyors elbírálás után júniusban már a kiskereskedésekben is elérhetővé válik” – mondta Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

Június utolsó hetében a tárca azt közölte, hogy a szükséges dokumentumok aláírása után a 2000 tonna cukor felét a Coop, felét a CBA üzletekben értékesítik majd, és kilónként maximum 275 forintba kerül majd.

A cukor azóta sem került a boltokba.

„A késlekedés miatt már nincs is rációja ennek, hiszen a 275 forintos áron kapható állami kristálycukor nem igazán jelentene árelőnyt” – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője.

A minisztérium egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy a felszabadított cukrot értékesíteni fogják-e és ha igen, mikor és milyen áron.

Legnézettebb videók