Műsorújság
RTL Most

Bicikliút és sebességkorlátozás a Margit hídon

A Margit híd északi és déli útpályájának szélső sávjaiba csütörtök éjszaka festik fel a kerékpársávokat, amelyeket péntektől már használhatnak is a kerekezők.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, „a felfestendő sárga színű piktogramok a kerékpárosok részére a haladás nyomvonalát és irányát jelzik, valamint megkönnyítik a hídra történő szabályos felhajtást”.

A forgalmi sáv jobb szélén szabályosan lehet kerékpározni, a járdán azonban a felújítás befejezéséig, illetve a járdán vezetett kerékpárutak átadásáig csak tolni szabad a biciklit. „A piktogramok a hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint jelentősen javítják a forgalombiztonságot és csökkentik a balesetveszélyt” - közölte a BKK.

Hozzátették, a projekt felülvizsgálata során derült ki, hogy a „korábban kialakított műszaki tartalom” a kerékpározás szempontjából elfogadhatatlan.

A Fővárosi Közgyűlés ennek nyomán döntött arról, hogy a szélső sávokra felfestik a kerékpársávot, illetve a déli járdán közös gyalog- és kerékpárút létesül, az északi oldalon pedig a BKK elrendelte a rámpák szélesítését és átépítését a „kerékpározhatóság biztosítása érdekében”.

Forrás: MTI

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók