Műsorújság
RTL Most

Újabb tűz űzte az udvarra az ápoltakat

Ismét tűz ütött ki hétfő este a nagykanizsai önkormányzat által fenntartott Fogyatékkal Élők Integrált Intézményében.
Tűzoltóautók hétfő este a nagykanizsai fogyatékkal élők otthona előtt, a lakók az udvaron várakoztak. Két nap alatt ez már a második tűzeset az intézményben, ahol közepes és súlyos értelmi fogyatékkal élő embereket gondoznak. Hétfőn a padlásfeljárón kapott lángra az ott tárolt nagyobb mennyiségű papír, és meggyulladt a feljáró ajtaja is.

„A riadalom nagyobb volt a veszélynél, viszont mérges füstgázok keletkeztek az égés során, amik veszélyeztették az otthon lakóit” – mondta Novinszki Viktor, a Nagykanizsai Tűzoltóság szolgálatparancsnoka.

Múlt vasárnap az otthon mosókonyhájában ütött ki a tűz.

„A szennyes ruha égett, amit fentről, az emeleti szintről is le lehet dobni a mosókonyhára, és feltehetőleg valamelyik lakó véletlenül az égő cigarettacsikkjét is beledobhatta” – mondta Ignáczné Király Rózsa, a Fogyatékkal Élők Integrált Intézményének intézményigazgatója.

Akkor is az udvarra kellett menekíteni a lakókat. Csak az ágyban fekvő gondozottak maradtak az épületben.

„Hat ágyhoz kötött betegnek a védelméről kellett gondoskodni, ebből három főnek légzésvédő eszközökkel, pótálarcokkal történt a védelme” – mondta Szabó István, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Egyik esetben sem sérült meg senki. A tűzoltók és a rendőrök is vizsgálják, hogy mi okozhatta a vasárnapi és a hétfői tüzet. A rendőrség szerint felmerült, hogy a hétfői eset szándékos lehet, ezért büntetőeljárást indítottak.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók