Műsorújság
RTL Most

Hétfőn is a kánikula az úr

Továbbra is tombol a kánikula. Hétfőn is sok helyen mértek 35-36 fokot árnyékban.
Sapkában és kesztyűben dolgoztak a munkások a napon Debrecenben. Egyre nehezebben viselik a hőséget. Debrecenben péntek óta 36 fok van árnyékban.

„Mi nem lehetünk félpucéron, rövidnadrágban, mert sérti a munkavédelmet. Acélcipő, bakancs, ez mind kötelező.”

Mintha dögönyöző lenne a strandon, úgy használja a margitszigeti szökőkutat egy asszony, hogy elviselje a meleget.

„Valahogy le kell hűtenünk magunkat hogyha nincsen az embernek pénze arra, hogy menjen a strandra.”

Pedig tilos benne fürödni, és tilos belőle inni, de ez a kánikulában senkit sem érdekelt, tele volt a szökőkút fürdőzőkkel, többen ittak is belőle.

„A saját vizét forgatja vissza egy ilyen szökőkút. Ezeket vegyszerrel kezelik, ami nem veszélyes, de kisebb rosszulléteket okozhat” – mondta Boncz András, a Főkert üzemvezetője.

A virágoknak szánt vízből viszont lehet inni, a slagokból ugyanis ivóvíz folyik. Jut is a flakonokba. Ivóvízzel is öntöznek. Aki kér, annak a melegben adnak inni, sőt mosakodni is lehet benne.

„Gyakran kérnek ebben a melegben.”

Van miből adni. Csak a Margitszigeten 15-en locsolnak folyamatosan, kétszer annyi vizet használnak el, mint egy szokásos nyári napon.

Addig kell locsolni a homokozót, amíg porzik egyenletesen a tetején, hogy a gyerekek talpát ne égesse. Naponta többször vizezik a játékokat is.

Hétfőn 23 locsolóautó járta egész nap Budapestet, hogy az utakat, tereket hűtse. Mivel nincs ipari vízhálózat, az utcákat is ivóvíz minőségű vízzel locsolják.

Legnézettebb videók