Műsorújság
RTL Most

A halálutak top 10-es listája

79-en haltak meg a 4-es főúton az elmúlt három év alatt. Első helyezett a halálutak között.
Vannak, akik szerencsésen túlélték az egyik balesetet, egyik utastársuk azonban életét vesztette Kenderesnél június végén, amikor a 4-es főúton egy teherautó és egy busz ütközött egymásnak. A 4-es főút szedte a legtöbb áldozatot az elmúlt három évben, összesen 79-et. Második lett a 6-os út, itt 63-an haltak meg. Ezt követi a 8-as út 32 halálos balesettel, negyedik a 3-as út 31 halottal, ötödik a 44-es út 29 áldozattal, utána a 47-es út 26 halottal, aztán az 51-es 25, az 1-es 24 és a 32-es 20 halálos balesettel.

„Én szerintem ezt súlyozva kellene vizsgálni” – mondta Rácz Ferenc, Igazságügyi Közlekedési Műszaki Szakértő.

Az RTL Híradónak nyilatkozó közlekedési szakértő kilométerre bontva vizsgálta meg, hogy hány halálos baleset jut egy adott útvonalra. Az ő számítása szerint a Hatvan-Szolnok között húzódó 32-es út végzett az első helyen, ahol átlagosan nem egészen 4 kilométerenként történt egy halálos karambol. Szerinte egyébként azért ezek az utak kerültek a top 10-be, mert ezek a legforgalmasabbak.

„Ebből a nagyobb forgalomból adódóan lesznek igazából halálutak, semmilyen különlegessége nincsen ezeknek az utaknak azon kívül, hogy nagyobb forgalom halad át rajtuk” – mondta Rácz Ferenc, Igazságügyi Közlekedési Műszaki Szakértő.

A pszichológus szerint főként az autósok tehetnek a balesetekről. Csaknem 10 százalék az úgynevezett felülkerekedő típus, vagyis az, aki nem viseli el, ha van valaki előtte az úton.

Dulin Jenő közlekedési pszichológus szerint a balesetek döntő többségében, 90 százalék felett a sofőrök a hibásak, és csak a maradék, kevesebb mint 10 százalékban okolhatók az úthibák.

Az M0-ás autóúton sokat javult a helyzet az utóbbi években, bele sem került a top 10-be, pedig korábban az autósok csak „M hullásként” emlegették, de a forgalmat elválasztó betontömböknek, és a sávbővítéseknek köszönhetően sokkal kevesebb most a súlyosabb baleset, mint azelőtt volt.

Hasonló videók

  • Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.
    Magyarország harmadik legnagyobb városa, és az egyike a két megyeszékhelynek, ahol jelenleg nem kormánypárti a polgármester. Pezseg a kulturális élet, alacsony a munkanélküliség, de sokan úgy látják, a város ellenzéki vezetése miatt komoly lehetőségektől esik el. Szegedet 2002 óta a szocialista Botka László vezeti.

  • Minden jogi kérdést tisztáztak - ezt mondta a magyar jogállamiságról szóló brüsszeli meghallgatás után az  igazsgáügyi miniszter. Varga Judit szerint politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen a migráció elutasítása miatt. Az Unió soros elnökségét ellátó Finnország európai ügyekkel foglalkozó minisztere szerint viszont erről szó sincs, pusztán meghallgatták a magyar kormány álláspontját a vitában. A DK úgy reagált: a magyarok szabadásága az eljárás tétje.

  • Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini együttes zenésze. A billentyűs, zeneszerző halálát a Piramis együttes Facebook oldalán közölte. Gallai Péter a '70-es '80-as években írta a Piramis zenekar több meghatározó slágerét. 65 éves volt.

  • A világgazdaság elleni iráni támadásnak nevezte a szaúdi olajfinomítóval szembeni dróntámadásokat az Egyesült Államok energetikai minisztere. Irán szerint viszont alaptalanok az ellenük felhozott amerikai vádak. Az akciót egyébként az irániak által támogatott jemeni húszi lázadók vállalták magukra, ám egyre több jel utal arra, hogy nem ők állnak a légicsapás mögött.

  • Évtizedek óta nem látott mértékben drágult hétfőn a nyersolaj a Szaúd-arábiai olajterminálokat ért hétvégi támadássorozat után. A GKI Gazdaságkutató szerint ha a létesítményekben nagyobb károk keletkeztek és hosszabb ideig tart majd a helyreállításuk, akkor Magyarországon is nagyobb mértékben drágulhatnak az üzemanyagok. A benzinért és a gázolajért szerdától ugyanannyit kell fizetni, mint most.

  • Hivatalosan ugyan csak egy Fidesz által támogatott polgármester-jelölt indul Szegeden az önkormányzati választáson, de Botka Lászlónak négy kihívója is van. Van, aki iparfejlesztést ígér, más munkahelyeket, és többen a kormánnyal való jobb együttműködést hangsúlyozzák. A jelenlegi szocialista polgármester viszont folytatni szeretné a munkát. Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.

  • Megafonnal ábrázolja és komolytalannak állítja be Tarlós István kihívóit a Fidelitas a plakátjain. A kampányban viszont épp a főpolgármester érkezett ilyen eszközzel egy sajtótájékoztatóra múlt pénteken. A Fidesz ifjúsági szervezete azt írta, hogy az eset után sem változtatnak a plakátokon, mert pénteken Tordai Bence volt az, aki "provokált, zavart keltett és indulatokat szított."

  • Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe - ezt mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az unió általános ügyek tanácsának ülése előtt. A testület a magyar jogállamiság helyzetéről tárgyalt, miután az Európai Parlament már csaknem egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amely kimondta: az országban sérül a demokrácia. A DK szerint az ülésen a magyar emberek szabadságáról tárgyalnak. Az egyeztetés adásunk alatt ért véget, az eredményről később tájékoztatják a nyilvánosságot.

Legnézettebb videók