Műsorújság
RTL Most

Extrém sportok a föld mélyében

Elsüllyedt világok nyomába indultak sportolók a barlangrendszerben, ahol versenyeket rendeznek a legbátrabbaknak.
Hegyi kerékpáros száguldott be a Kőbánya alatt elterülő barlangrendszerbe. Amíg tudott, addig két keréken haladt, a zegzugos folyosókon azonban hamar elfogyott az út. Az augusztusi földalatti kerékpárverseny pályabejárásán a körülmények még a szervezőket is meglepték.

„A kíváncsiság vezet minket, hogy hová vezetnek ezek a járatok, a verseny területét ellenőrizzük, hogy mit kell még tenni az augusztusi versenyig” – mondta Fülöp Miklós szervező.

A terület egy részét víz borítja, ezért speciális búvárok érkeztek, hogy feltérképezzék, mit lehetne kezdeni a tereppel. 20 percig voltak a mélyben.

„Lementünk a lépcsőn, ott egy nagy terembe jutottunk, mindenfelé törmelék. 7 méteres volt a víz, ott elágazott” – mondta az egyik búvár.

Az átjáró állítólag a szemközti sörgyárba vezet, és megépítésekor a gyárigazgató itt járt át, hogy ellenőrizze a komló csírázását. A szervezők most azon gondolkoznak, hogy a járatokban össze lehet-e kapcsolni a barlangkerékpározást a búvárkodással, ami az egyik legextrémebb sport lehetne a világon.

Legnézettebb videók