Híradó

2011.07.06. 17:48 (szerda)

Extrém sportok a föld mélyében

Extrém sportok a föld mélyében

Elsüllyedt világok nyomába indultak sportolók a barlangrendszerben, ahol versenyeket rendeznek a legbátrabbaknak.

Hegyi kerékpáros száguldott be a Kőbánya alatt elterülő barlangrendszerbe. Amíg tudott, addig két keréken haladt, a zegzugos folyosókon azonban hamar elfogyott az út. Az augusztusi földalatti kerékpárverseny pályabejárásán a körülmények még a szervezőket is meglepték.

„A kíváncsiság vezet minket, hogy hová vezetnek ezek a járatok, a verseny területét ellenőrizzük, hogy mit kell még tenni az augusztusi versenyig” – mondta Fülöp Miklós szervező.

A terület egy részét víz borítja, ezért speciális búvárok érkeztek, hogy feltérképezzék, mit lehetne kezdeni a tereppel. 20 percig voltak a mélyben.

„Lementünk a lépcsőn, ott egy nagy terembe jutottunk, mindenfelé törmelék. 7 méteres volt a víz, ott elágazott” – mondta az egyik búvár.

Az átjáró állítólag a szemközti sörgyárba vezet, és megépítésekor a gyárigazgató itt járt át, hogy ellenőrizze a komló csírázását. A szervezők most azon gondolkoznak, hogy a járatokban össze lehet-e kapcsolni a barlangkerékpározást a búvárkodással, ami az egyik legextrémebb sport lehetne a világon.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való