Műsorújság
RTL Most

Elnyelte a kisvállalkozók pénzét a CET?

A CET hónapok óta készen áll, a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat azonban mégsem veszi át az épületet.
Csak a biztonsági őrök költöztek be a CETbe. A lakókocsira felkerült a függöny is, és a büfé is újra kinyitott. Már 2009-ben elkezdték építeni, és tavaly novemberben kellett volna átadni, de a mai napig kordonok őrzik.

„Ez már az a kategória, hogy már nagyon régóta megy, tehát nem is emlékszünk arra, hogy mikor kezdték.”

Pedig sokan várják, hogy elkészüljön, kíváncsiak az extravagáns épületre belülről is.

„Lesznek galériák, kiállítások, kávézók, és nem tudjuk, hogy mikorra készül el, de már tavaly elkezdték építeni.”

Az RTL Híradó bemehetett, és körbenézhetett a CET belsejében. Minden készen áll, az utolsó simításokat a bérlőknek kellene elvégezniük. Őket azonban nem engedi be a tulajdonos, a Fővárosi Önkormányzat. A főpolgármester-helyettes azt mondja, ők is szeretnék, ha átvehetnék az épületet, csak a beruházó eddig nem jelezte, hogy készen lennének.

„Akkor tudjuk átadni, ha valaki jelzi, hogy át akarja adni, hogy ha jelzi, hogy elkészült az épület, ennek van a szerződésben egy világos, egyértelmű forgatókönyve” – mondta Bagdy Gábor, főpolgármester-helyettes.

A beruházó viszont azt mondja, hogy a főváros nem akarja valamiért átvenni az épületet.

„A beruházója a CETnek 2010 december elsejével készre jelentette a projektet, a főváros gyakorlatilag nem fogadta el, hogy az átadás átvétel folyamata elinduljon” – mondta Molnár Katalin, a Porto Investment Hungary Kft. ügyfélkapcsolati igazgatója.

A huzavonával azok a kisvállalkozók járnak leginkább rosszul, akik elvégezték a munkát, de nem kapnak érte pénzt.

„Ez kenyér problémát jelent. A sor végén. Mi ott vagyunk családi vállalkozás a miénk és ez családoknak a kenyerét jelenti” – mondta Schindler Endre, a Schal-Tech Kft.ügyvezető igazgatója.

Több mint 30 vállalkozó várja összesen több mint 700 millió forintját, amit addig nem kapnak meg, amíg a beruházó át nem adja az épületet. A főváros és a beruházó most új időpontban állapodtak meg: július 14-ében. A látogatóknak azonban még ezután is várniuk kell: legalább három hónap, amíg a bérlők kulcsrakészre építik az üzleteket.

Legnézettebb videók