Műsorújság
RTL Most

Kikapcsolták a gázt Záhonyban

Azoknál is kikapcsolták, akik rendesen fizettek. Akad olyan lépcsőház, ahol egyetlen ember miatt tizenhat családnál nincs gáz.
Mesét hallgatnak a délutáni alvás előtt az óvodások. Ők pihenhetnek, az óvoda konyháján dolgozóknak, viszont ma a szokásosnál több a dolguk. Melegíteniük kell a vizet mosogatáshoz, mert a gázt kikapcsolták.

Az egész lakótelepen ugyanez a helyzet. Négyszáz család maradt melegvíz nélkül a lakók tartozása miatt.

Azok közül, akiknél kikapcsolták a gázt, tizenhét család több mint egymillió forinttal tartozik a szolgáltatónak. Kétszáz család viszont egy fillérrel sem.

Minden lépcsőház ajtaján ott a lista: kik nem fizettek rendesen.
Hiába fizette be valaki a húszezer forintos számlát havonta, nála is kikapcsolták a gázt.

„ Olyan a rendszer, hogy önállóan, lakásonként a nem fizetőknél nem lehet kikapcsolni. Vagy egybe, vagy sehogy. És sajnos azokat is érintette, akik tisztességesen fizetnek” – mondta Háda József, polgármester.

A szolgáltató szerint az eljárás teljesen jogszerű. Kerestük azokat is, akik tartozást halmoztak föl, de egyikük sem akart nyilatkozni. A többiek viszont miattuk vannak nehéz helyzetben.

„ Melegítem a villanytűzhelyen. A számla meg menni fog. Hát, nem tudok mást csinálni. Másképp nem lehet megoldani” – mondta Özv. Tóth Józsefné, aki a villanyszámla miatt aggódik. Fazékban, a tűzhelyen melegíti a vizet minden alkalommal, amikor mosogatni, vagy fürdeni akar.

Hogy ez meddig marad így, nem tudni. A tartozás több mint harmincmillió forint. Az önkormányzat az államtól kért segítséget az ügyben.

Legnézettebb videók