Műsorújság
RTL Most

Súlyos baleset a vitorlásverseny startjánál

Vitorlásverseny startlövése okozott súlyos sérülést a Balatonon vasárnap délelőtt, az indítóbíró két ujja leszakadt.
Egy gázpalackos hangkürt okozott balesetet vasárnap délelőtt a csopaki vitorlásklub háziversenyén. Wossala György vitorlázóolimpikon elmagyarázta, hogyan használják az ilyen kürtöt a versenyek indítására.

„5 perccel előtte úgy hívják, hogy lőnek, mert régen lőttek. Most is sokszor lőnek, néha azonban ilyen dudával adnak jelzést, ami ugye megszólal” – mondta Wossala György világ- és Európa bajnok vitorlázó.

A szerencsétlenül járt rendezőnél startpisztoly és kürt is volt. Miután leadta a verseny indulását jelző lövést, a másik kezében lévő kürt berobbant és leszakította két ujját. Mindez egy hajón történt Csopak közelében, ahonnan a vízimentők vitték a partra.

„A férfi sajnos súlyos, roncsolt sérülést szenvedett már a hajón megkezdődött az ellátása, aztán pedig a parton átvette egy mentőegység, akik viszonylag stabil állapotban szállították a veszprémi kórházba” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Ott megműtötték, de állapotáról egyelőre senki nem nyilatkozott. A rendőrség vizsgálja, hogy hogyan történhetett a szokatlan baleset.

„Azt még vizsgálják, hogy szikra volt, nem volt szikra, összeért- e a fegyver a palackkal vagy a palack volt már olyan, hogy nem bírta” - mondta Futtató Norbert, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A Balatonon a vitorlásszezonban átlagosan heti négy-öt versenyt rendeznek, a vitorlázók azt mondták: hasonló balesetre még csak nem is emlékeznek.

Legnézettebb videók