Műsorújság
RTL Most

Marad Hoffmann Rózsa

Felajánlotta lemondását, mégis államtitkár marad Hoffmann Rózsa. Orbán Viktor hétfőn kiállt mellette.
Pedagógusok tüntettek a kötelező óraszám emelése miatt Budapesten. Diákok demonstráltak a Corvinus Egyetem előtt a felsőoktatás tervezett átalakítása miatt.

Azt egyelőre nem tudják a vésztői iskolában, hány tanár kezdhet szeptemberben. A kormány felemelné a kötelező óraszámot, így kevesebb tanár kellene.

„A megemelt óraszám mindenkit riaszt és kétségbe ejt, de reméljük, ez csak egy politikai szonda volt” – mondta Juhász Sándorné, a Vésztői Református Általános Iskola igazgató-lelkipásztora.

A kereszténydemokrata politikust nemcsak a szakma bírálta, hanem az oktatási bizottság fideszes elnöke is, a médiában. Ezért kezdeményezett Pokorni Zoltán ellen etikai vizsgálatot Hoffmann Rózsa. A Fidesz azonban nem rótta meg Pokornit. Ezután jelentette be távozási szándékát Hoffmann Rózsa.

„A levelet elküldtem, ezt nem is tagadta, de a többiről nem akarok nyilatkozni, amíg a miniszterelnök úrral nem találkoztam. Dolgozni szeretnék” – mondta Hoffmann Rózsa.
El kell készítenie például a felsőoktatási reform tervezetét.

Hoffmann Rózsa eddig két felsőoktatási reformtervet készített, a miniszterelnök egyiket sem fogadta el. A legutóbbi határidő május 15-én járt volna le, de azt is meghosszabbították, így azt egyelőre nem tudni, mikorra készül el a csomag.

A miniszterelnök szóvivője bejelentette: a munkát Hoffmann Rózsa végezheti el.

„Ma Magyarország megújításának stratégiai területe a közoktatás átszervezése, ezt a munkát végzi Hoffmann Rózsa, és ezt fogja ezután is” – mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Pokorni Zoltán nem kommentálta az ügyet.

„Nem mondok semmit” –mondta Pokorni Zoltán.

A miniszterelnök rövidesen találkozik Hoffmann Rózsával, de azt mondják, csak az oktatásról, és nem a távozásáról egyeztetnek.

Legnézettebb videók