Műsorújság
RTL Most

Alföldi Róbert sikerével zárult a POSZT

A Nemzeti Színház darabja lett a legjobb előadás a XI. Pécsi Országos Színházi Találkozón.
A Színművészeti Egyetem hallgatói idén még nem szálltak versenybe a POSZT díjaiért, tehetségüket azonban már megmutatták a fesztivál szombati gálaestjén. A színházi találkozón ezúttal 16 díjat osztottak ki, köztük a MASZK Országos Színészegyesületét.

A legjobb női alakítás díját Pap Vera kapta, a Mikve című darabban nyújtott alakításáért. Azt mondja, váratlanul érte, de már tudja, hol lesz a helye.

„Szigligeten a főhelyre. Ott a nappaliban van egy hely” – mondta Pap Vera, a Vígszínház színésznője.

A férfiaknál Köles Ferencet, a Pécsi Nemzeti Színház színművészét díjazták a Parasztopera című produkcióban nyújtott alakításáért. A legjobb rendezőnek járó elismerést Mohácsi János vehette át, szintén a Parasztoperáért.

„Ez az egyetlen megmérettetése a színházi szakmának. A legfontosabb díj a színházi életben” – mondta Mohácsi János rendező.

A versenyben lévő 15 előadás közül a Nemzeti Színház Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című darabja kapta a fődíjat a szakmai zsűritől. Ugyanezt a produkciót ítélte a legjobbnak a közönség is.

„Az egész társulat, az egész év, amit végig csináltak, és az a 3 előadás, amivel itt voltunk, azt gondolom, hogy ezek nagyon pontos és nagyon egyértelmű állítások a társulat részéről, az alkotók részéről és az előadások részéről. Úgyhogy én jól vagyok. Üzenem mindenkinek, hogy nagyon jól vagyok” – mondta Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója.

Az idei POSZT-on a legjobb női főszereplő díját Szamosi Zsófia kapta, a zsűri a legjobb férfiszínésznek Mucsi Zoltánt választotta.

Legnézettebb videók