Műsorújság
RTL Most

Design-barangolásra csábít a főváros

Július 17-én megrendezésre kerülő programmal a designer-termékeket szeretnék népszerűsíteni.
A kezdeményezés célja, hogy az emberek bátran be merjenek menni a designer-boltokba és ne csupán a felső tízezer kiváltságaként tekintsenek a hazai iparművészeti termékekre, illetve a tervezői divatra, és eközben felfedezzék a belváros rejtett kincseit is - mondta el a hatodik Stylewalker Nights rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Kovács Héda, a program sajtóreferense.

A péntek este hét órától éjfélig tartó divattúra során a belváros huszonkét designer boltja izgalmas kulturális programokkal is várja az érdeklődőket. A Bomo Art Budapest üzleténél lévő falakat az 1920-30-as évek filmrészletei borítják be, az Insitu boltja Fooddesign installációval, a Mono Fashion képzőművészeti kiállítással, Makány Márta pedig személyes stílustanácsadással várja bemutatótermében a látogatgatókat, akik ezen kívül kirakodóvásárok, cipőkiállítások, cserebere piacok és nyereményjátékok forgatagában kalandozva fedezhetik fel maguknak a belvárost.

A 2009 májusában indult kezdeményezés hagyományaihoz híven az éjszakai vásárlók idén is részt vehetnek a Uniquebudapest különleges túráin, amelyek során a magyar viselettörténet érdekes történeteivel és anekdotáival gazdagodhatnak. Az idei évtől az V. kerület önkormányzata is támogatja a kezdeményezést, amelynek ezentúl saját hivatalos honlapja is lesz.

A rendezvénynek köszönhetően hazai értékek termelődnek, amelyek a belvárost is gazdagítják és a turistákat is vonzzák. Emellett pedig az a cél, hogy a magyarok számára is bemutassuk a belváros rejtett kincseit - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Rogán Antal polgármester, aki az önkormányzat jövőbeni együttműködéséről is biztosította a szervezőket.

A maratoni stílussétát lezáró szombati esti afterpartyt megelőzően az Insight című kiállításon leshetnek be az érdeklődők a divatvilág kulisszái mögé. Az este hét órakor kezdődő különleges tárlaton a divatanyagok megszületésében részt vevő grafikusok, fodrászok és videó művészek munkáját ismerhetik meg az érdeklődők.

Forrás: MTI

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók