Műsorújság
RTL Most

Színházak „randevúja” Pécsett

Ellepték Pécs belvárosát a színházkedvelők, miután csütörtökön megkezdődött a POSZT.
Ellepték Pécs belvárosát a színházkedvelők, miután csütörtökön megkezdődött a Pécsi Országos Színházi Találkozó. A magyar színházi világ legrangosabb eseményén tizenöt versenyprodukciót mutatnak be és több mint 130 kísérőprogramot kínálnak a szervezők.

Építészhallgatók egy csapata készít egy kockát a Színház téren. Az, hogy mit rejt majd az építmény, csak szombat délután derül ki. Ezekben a napokban azonban nem csak ez az egyetlen érdekesség Pécsen. A belváros utcáin és természetesen a színházban is sok ismerős arcot látni.

A fővárosi Nemzeti Színház társulata próbál az előadásra. A Három nővér az egyik esélyes darab a 11. színházi találkozó fődíjára, amit jövőhéten szombaton osztanak ki.

A tizenöt versenyprodukció közül kettő határon túlról, Kolozsvárról és Sepsiszentgyörgyről érkezett. A színházi előadások mellett több mint 130 kísérő, azaz off-programot is kínálnak a szervezők. Koncertekre, közönségtalálkozókra, kiállításokra is várják az érdeklődőket.

„Van egy nagyon erős szakmai érdeklődés és van egy nagyon erős, a turizmust segítő és szolgáló érdeklődés, ami pontosan ezeknek a szabadtereknek köszönhető, hogy olyan hangulatot és feelinget tud adni ennek a városnak.” – mondta Stenczer Béla színművész, a POSZT ügyvezetője.

Az érdeklődés valóban nagy, hiszen a legtöbb produkcióra már elfogytak a jegyek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a POSZT mintegy ötvenezer látogatót vonz, és akárcsak a rendezvényhelyszínek, a város szállodái és éttermei is megtelnek vendégekkel.

Legnézettebb videók