Műsorújság
RTL Most

Pataky Attila szerzeményével ünnepelnek

A Szeretünk téged című dalt adják elő a születésnapos zenészek a Petőfi Csarnok nagyszínpadán.
Az aktuális hatvanasok új dala balladisztikus hangvételű, a hangszerelést a tizenegy évvel fiatalabb, szintén eddás Alapi István végezte, a közepén szerepel benne egy csujogatós rész, amelyet Waszlavik Gazember László ad elő.

A The Sixties '51 elnevezésű alkalmi formációban az idén 60 éves Pataky Attila és Waszlavik mellett a velük egykorú Balázs Fecó, Karácsony János (LGT), Móczán Péter (East), Papp Gyula (Mini, Skorpió), Radványi Balázs (Kaláka) és Turi Lajos szerepel, ők adják elő vasárnap 12 órakor a Petőfi Csarnok nagyszínpadán a Szeretünk téged című dalt. A születésnapos zenészeket tortával is köszöntik.

Mint Csabai Mátyás felidézte, először 2006-ban szervezte meg az abban az évben 60 éves zenészek közös születésnapi buliját a Petőfi Csarnokban. Akkor az 1946-os születésű Berki Tamás, Bródy János, Nagy Feró, Szidor László (Old Boys), Tolcsvay Béla és Varannai István (Echo) adta elő Szabó Leslie „(nekünk) Így kerek a világ - Az elmúlt 60 év” című dalát. Az alkalmi formáció a The Sixties nevet kapta, ezt használják azóta is az éppen aktuális produkciók.

2007-ben az akkor 60 éves Charlie, Markó András (Gemini), Bardóczky Gyula (Neoton), Sebő Ferenc, Somló Tamás (LGT), Závodi János (Piramis) szerepelt az előadók között, 2008-ban Debreczeni Ferenc (Omega), Dinnyés József, Környei Attila (R-Go), Móricz Mihály (Fonográf), Torontáli István (100 Folk Celsius), Török Ádám (Mini) és Vikidál Gyula.

2009-re született egy új dal; Jenei Szilveszter és Kolbe Gábor The Sexy Sixties című dalát Heilig Gábor, Huzella Péter (Kaláka), Jenei Szilveszter (Kormorán), Kékes Zoltán és Novai Gábor (Hungária, Dolly Roll), Szalay Sándor (Panta Rhei), Szigeti Ferenc (Karthago) és Vágó István (Favágók) énekelte együtt. Tavaly ef Zámbó István (Bizottság), Gryllus Dániel (Kaláka), Kisfaludy András (Kex), Szűcs Antal Gábor (Skorpió), Várkonyi Mátyás (Generál) adta elő utóbbi 60 vagy 50! című szerzeményét.

Az eddigi The Sixties-dalok - más számokkal kiegészülve - tavaly CD-n is megjelentek Börze, börze, Lemezbörze címmel.

A Petőfi Csarnok nemzetközi lemezbörzéjét negyedévente rendezik meg, ezen általában ezernél is több gyűjtő, érdeklődő, kereskedő vesz részt. Az 1995 óta zajló találkozókon 60 százalékban vinyl lemezeket árulnak, emellett CD-k, videók, egyéb hang- és képhordozók, régi zenei újságok szerepelnek a kínálatban. A rendezvényt külföldön is jegyzik, szerepel a nemzetközi lemezbörze-naptárban.

Forrás: MTI

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók