Műsorújság
RTL Most

Fékezhetetlenek a kamionosok

1500 kamionost bírságolt meg eddig a rendőrség a január 1-jén bevezetett előzési tilalom megszegése miatt.
Több száz méteren át előzött a belső sávban egy kamionsofőr az autópályán. A jármű 90 km/h-val haladt, mögötte sorra torlódtak fel az autók. A sofőr négy másik kamiont előzött meg, majd visszahúzódott a saját sávjába.

A 7,5 tonna feletti teherautóknak január 1-jétől tiltott az előzés autópályán és autóúton, reggel hat és este tíz óra között.

„Az első két hónapban a rendőrség többnyire csak figyelmeztette a szabálytalankodó teherautó-sofőröket, utána pedig több mint 1500 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 32 esetben pedig feljelentést is tettek” – mondta Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök ellenőrzik azt is, hogy a sofőrök betartják-e a követési távolságot, mivel idén eddig 32 olyan baleset történt, amely előzés közben következett be.

14 kilométeres dugó alakult ki néhány hete az M0-s autóúton, amikor három kamion karambolozott. Egy üres tartálykocsi és két teherautó ütközött, mivel egyikük előzésbe kezdett. A balesetben senki sem sérült meg, de a forgalom órákra megbénult.

A rendőrség szerint az eddig kiszabott büntetések kétharmadát külföldi sofőrök kapták, aki ezt elfogadta, csekket kapott. Ha azt nem fizeti be, adó formájában hajtják be nemzetközi együttműködéssel.

Legnézettebb videók