Műsorújság
RTL Most

Felrobbantotta házát a kilakoltatás előtt

Magára robbantotta a házat egy 61 éves férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiban kedden.
A robbanás kidöntötte a falat, megemelte a tetőt, lerepültek a cserepek, kitörtek az ablakok, és szétszakadtak a függönyök. Órákig helyszíneltek a rendőrök és a tűzoltók a romoknál.

„Megmondta, hogy senkié nem lesz a ház, mert ő magával együtt felrobbantja” – mondta Mátrai Ottó.

A szomszédok szerint egy családi viszály miatt keseredhetett el ennyire. A romoknál ott állt a férfi volt felesége és annak élettársa is, de csak a helyszínelőkkel beszéltek, nyilatkozni nem akartak. A környéken úgy tudják, a válás közben mérgesedett el a volt házaspár viszonya, a ház megosztásán is vitában álltak. Az utca tele volt szomszédokkal a tragédia után, sokan azt mondták, a férfi régóta készült a robbantásra, és többször fenyegetőzött már vele.

„A tulajdonos megjelent ott a földszinti részen megégve, lógott rajta az ing, összeégve. A homlokát láttam, megégett a hasán az ing” – mondta Nemesnyik Lajos.

Életveszélyes sérüléseket szenvedett, teste nagy része összeégett. Ömlött a gáz, ezért senki sem merte megközelíteni az égő házat.

„Az épületből 11 és fél kilós gázpalackból hármat, illetőleg egy turista gázpalackot hoztak ki, melyek mindegyike megnyitott, égő állapotban volt” – mondta Bódi Zoltán, a Miskolci Tűzoltóság szóvivője.

Nemcsak a gázpalackok, hanem a vezetékes gáz is meg volt nyitva. A tűzoltók újabb robbanásoktól tartottak, ezért négy házból átmenetileg kiköltöztették a lakókat. A rendőrök pedig szalagot húztak ki, és keresztbe álltak egy rendőrautóval, hogy senki se mehessen közel. Végül mindenki hazatérhetett, és nekiállt a romok eltakarításának. Egy a család vödörnyi üvegszilánkot szedett össze a házuk előtt. Hogy pontosan mi okozta a detonációt, még vizsgálják, és várhatóan a rendőrség is nyomozást indít az ügyben.

Legnézettebb videók