Műsorújság
RTL Most

Csúcs cigarettacsempészeket fogtak

Az ukrán-magyar bűnszervezet 2009 óta, 400 millió forint értékű ukrán eredetű cigarettát csempészett a zöldhatáron át Magyarországra.
Az utóbbi évek egyik legjobban szervezett cigarettacsempész bandája ellen emeltek vádat a napokban Nyíregyházán. Az ukrán-magyar bűnszervezet 23 tagja áll majd ősszel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság büntető tanácsa elé. A banda 2009 óta, több mint félmillió doboz ukrán eredetű cigarettát csempészett a zöldhatáron át Magyarországra. Az így behozott illegális füstölnivaló értéke 400 millió forint.

Kommandósok a saját otthonában csaptak le a cigarettacsempész banda egyik magyar vezetőjére.

Miután a férfi kijött a házból, hasra feküdt a teraszon. A kommandósok ezután átvizsgálták a ruháját, majd megbilincselték. A magyar-ukrán banda két év alatt, összesen 400 millió forint értékű cigarettát csempészett a zöldhatáron át Ukrajnából Magyarországra.

„Éjjel látó készülékekkel rendelkeztek. Nagyon sok mobiltelefonnal, illetőleg rádió adó-vevő készülékkel. Megfigyelték a rendészeti szerveknek a mozgását, szinte figyelőszolgálat volt” – mondta Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság sajtószóvivője.

A bűnszervezet tagjai több hónapos nyomozás után buktak le. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy az átcsempészett cigarettát a határmenti településeken tárolták, majd közvetítők és orgazdák segítségével értékesítették. A szállításhoz külön gépjárműflottát is üzemeltettek. A kocsik első részét szögvasakkal is megerősítették, hogy a durva terepviszonyok között se akadjanak el a szállítmányokkal.

„A bűnszervezet ukrán vezetője jóformán uralta az ukrán-magyar határszakasz nagy részét. Több kisebb a bűnszervezethez csatlakozó ukrán csoport is csak az ő engedélyével, jutalék ellenében csempészhetett cigarettát Magyarországra” – mondta Uzonyi Sarolta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális bűnügyi sajtóreferense.

A csempészbanda ügyében több tízezer oldal iratot kell majd értékelnie a bíróságnak, amelyből csak a vádirat 50 oldalas. A 23 vádlott – előreláthatóan - ősszel áll majd bíróság elé.

Legnézettebb videók