Műsorújság
RTL Most

Egyre több részletfizetési kérelem az E.ON-nál

Mindenkinek próbálnak valamilyen megoldást találni, de ha valaki állandóan késik a fizetéssel, azon nem tudnak segíteni.
Evelin egyedülálló anya, két iskolás fiával él egy 55 négyzetméteres lakásban. Csütörtökön éppen szabadnapos, de nem ritka, hogy hetente hat napon át 12 órában dolgozik ápolónőként. Havonta nyolcvanezer forintot sem kap kézhez.

„Amikor megkapom a fizetést, akkor tudok fizetni. A számlák 20-a körül jönnek, én 3-a, 4-e körül kapok fizetést, akkor megyek és befizetem a számláimat” – mondta Czágásch Evelin.

Vagyis szinte minden hónapban késve fizeti ki a számlát. Az áramdíj éves elszámolószámlája hatvanezer forintról szól, viszont még nem tudta befizetni. Evelin erre kért részletfizetést a szolgáltatótól, de nem kapott. Az E.ON-nál azt mondják, próbálnak segíteni ügyfeleiknek, de a cég nagy kintlévősége miatt a notórius későn fizetőkön azonban - ilyennek minősítették a győri fiatalasszonyt is – nem tudnak.

„Az energia árára, az energia befizetésére, mint egy kamatmentes hitelre tekinthettek, és sokan úgy gondolták, hogy csak a lejárat után a befizetési határidő után fizetik be a számláikat” – mondta Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője.

Az E.ON-nál azt mondják 2008 óta 30 százalékkal nőtt a tartozások mértéke, és mivel a cég szerint nem vált be az eddigi 90 napos türelmi idő, június 1-től már 60 nap után kikapcsolják a tartozóknál a szolgáltatást.

Hasonló videók

  • Milliókat gyűjtöttek a beteg kislánynak, mégsem utal Zoé családjának az alapítvány - ezt állítja a gyerek édesapja. A ritka csontdaganatban szenvedő Zoénak egy nyírbélteki alapítvány indított gyűjtést korábban, de onnan még egy fillérhez sem jutott hozzá a család. Az apa szerint hiába igazolja számlákkal a költéseket, az alapítvány minduntalan visszautasítja. Az alapító szerint mindenről a kuratórium dönt, de azt most épp átszervezik.

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

Legnézettebb videók