Műsorújság
RTL Most

„Őrizetben” a polgármesteri hivatal Vajszlón

Továbbra is biztonsági őrök védik Vajszló polgármesteri hivatalát.
Biztonsági őrök állták el a képviselő és az alpolgármester útját. A két vajszlói politikus is jóváhagyta a múlt héten, hogy függesszék fel állásából a polgármestert és a jegyzőt. A polgármester tagadja, hogy ki is tiltották volna őket a hivatalból.

„Egyáltalán nincsenek kitiltva. Miért került erre sor? Sajnálatos módon márciusban történt olyan esemény, amikor a jegyzőnőt először akarták eltávolítani, akkor két képviselő bejött, s majdnem tettlegességre került sor, s egyáltalán nem éreztük magunkat biztonságban” – mondta Denke Valéria, Vajszló polgármestere.

A kitiltott alpolgármester szerint viszont ezek mondvacsinált indokok. A polgármester és a jegyző távozását követelő öt képviselőt, azaz az ötöket vezető politikus szerint felháborító, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő település pénzét biztonsági őrökre költik. Az RTL Híradó a múlt héten mutatta be, hogy a rendőrség helyi irodájában már az áramot is kikapcsolták, mert az önkormányzat 177 ezer forintos díjtartozást halmozott fel. De az összes kifizetetlen számla összege már több mint tízmillió forint.

„A közműfejlesztésekre 900 ezer nem jut, erre, hogy ezeket finanszírozzák, erre jut pénz. Megint a lakosság, a falu pénze megy el. Mindent meg fogunk tenni, hogy ezt az áldatlan állapotot megszüntessük” – mondta Antal Attila, Vajszló alpolgármestere.

A polgármester már kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását is. A biztonsági őrök pedig egyelőre maradnak.

Az, hogy a polgármester és a jegyző felmentése vagy az ötök kizárása, vagy esetleg egyik sem volt jogszerű, azt a kormányhivatal fogja eldönteni. Erre a döntésre viszont még néhány napig várni kell.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók