Műsorújság
RTL Most

Leszakadt faág zúzott szét autókat

A főváros szerint az elmúlt napok viharai miatt szakadt rá a két gépjárműre egy fa hatalmas ága hétfőn délután.
„Nem álltunk ott három másodpercet, reccsenést hallottunk, munkatársam már lehúzódott, én is láttam a nagy sötétséget és ránk zuhant a fa” – mondta Jamrik Zoltán, az egyik autótulajdonos.

A sofőr hétfő délután állt meg egy városligeti kereszteződésnél, amikor rádőlt egy juharfa több száz kilós ága. A motorháztető és a kocsi teteje behorpadt, a szélvédő összetört a faág súlya alatt. A férfi munkatársával csak nagy nehezen tudott kiszállni az autóból.

„Az én ajtómnál belógott egy magasfeszültségű vezeték, a társam az ág miatt nem tudta kinyitni a másik ajtót, így a jobb hátsó ajtón jöttünk ki” – tette hozzá Jamrik Zoltán.

Valójában a felsővezeték mentette meg őket. Azért nem lett nagyobb bajuk, mert az ágat megfogta a troli áramvezetéke.

„A leszakadó, több száz kilós ág magával rántotta a troli felsővezetékét és összetört két autót, az utasok mindkét kocsiból hál istennek sértetlenül ki tudtak menekülni” – mondta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Mint később kiderült a juharfa belül korhadt volt, de ezt a főváros szerint nem tudta senki sem.

„Kívülről épnek látszott, nem lehetett tudni, hogy belülről milyen állapotban van. Valószínűleg a vihar tette benne a hatalmas kárt, sajnos ez előfordul” – mondta Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.

A Városligetben egyébként csaknem 5000 fa van, amelyeket rendszeresen ellenőriznek. A szerencsétlenül járt autós azt az ígéretet kapta, hogy a kocsijában keletkezett több százezer forintos kárt a főváros megtéríti.

Legnézettebb videók