Műsorújság
RTL Most

Bepillantás egy lehetséges jövőbe

Egy webkamera alapú természet-megfigyelő rendszert választott a közönség a leginkább újító szellemiségű ötletnek.
A programozó virtuális labda helyett igazival tesztelte az intelligens kaput, amely kiszámítja a labda sebességét, helyzetét és beesési szögét.

„Edzéseknél, edzőterveknél használható, ahol a játékosok teljesítménye, rúgóteljesítménye statisztikázható. Továbbá a pontosság is mérhető.”

A zenei demokrácia úttörője lehet egy új program. A számítógép az internet segítségével zenei profilt készít a vendégekről és olyan dalokat játszik, amelyeket sokan szeretnek.

„Ha bemész egy szórakozóhelyre, kávézóba, házibuliba az a zene szól, amit a tulajdonos szeretne. Amit mi csinálunk az az, hogy az a zene szóljon, amit a vendégek szeretnének” – mondta Bárdos Kristóf, a Digital Natives üzletfejlesztési menedzsere.

Ha a távol élő családtagunk főzni kezd, akkor a számítógépen megjelenik a fazék ikon, így biztosan jól van. Ez a nagymamafigyelő berendezés.

„Hogyan tudunk virtuális kapcsolatba kerülni a szeretteinkkel, úgy hogy a nagymamának nem kell új eszközt megtanulnia, és a saját eszközeivel kapcsolatba tud lépni velünk virtuálisan.”

A webkamera alapú oktatórendszer tetszett legjobban a látogatóknak. A kiállításon Magyarország 21 legelőremutatóbb ötlete mutatkozott be. Azért fontos ez az esemény, mert itt voltak a befektetők is.

„Rengeteg jó ötlet van, sokan eljutnak a prototípusig, ha egy termékről van szó. A következő lépést nagyon kevesen tudják megugrani, amikor egy tőkét kellene kapni, amíg egy piaci megjelenésig el tudnak jutni” – mondta Pukler Gábor elnök.

Legtöbbször a piac zártsága és a befektetés magas kockázata akasztja meg a folyamatot. Éppen ezért a legtöbb fejlesztő nem is bízik abban, hogy csak Magyarországon véghez tudja vinni az ötletét.

Az egyik legnagyobb telekommunikációs céghez 600 innovatív ötlet érkezett és ebből 2-őt tudtak sikerre vinni. Ilyen arányban valósulnak meg az ötletek Magyarországon.

Legnézettebb videók