Műsorújság
RTL Most

Bepillantás egy lehetséges jövőbe

Egy webkamera alapú természet-megfigyelő rendszert választott a közönség a leginkább újító szellemiségű ötletnek.
A programozó virtuális labda helyett igazival tesztelte az intelligens kaput, amely kiszámítja a labda sebességét, helyzetét és beesési szögét.

„Edzéseknél, edzőterveknél használható, ahol a játékosok teljesítménye, rúgóteljesítménye statisztikázható. Továbbá a pontosság is mérhető.”

A zenei demokrácia úttörője lehet egy új program. A számítógép az internet segítségével zenei profilt készít a vendégekről és olyan dalokat játszik, amelyeket sokan szeretnek.

„Ha bemész egy szórakozóhelyre, kávézóba, házibuliba az a zene szól, amit a tulajdonos szeretne. Amit mi csinálunk az az, hogy az a zene szóljon, amit a vendégek szeretnének” – mondta Bárdos Kristóf, a Digital Natives üzletfejlesztési menedzsere.

Ha a távol élő családtagunk főzni kezd, akkor a számítógépen megjelenik a fazék ikon, így biztosan jól van. Ez a nagymamafigyelő berendezés.

„Hogyan tudunk virtuális kapcsolatba kerülni a szeretteinkkel, úgy hogy a nagymamának nem kell új eszközt megtanulnia, és a saját eszközeivel kapcsolatba tud lépni velünk virtuálisan.”

A webkamera alapú oktatórendszer tetszett legjobban a látogatóknak. A kiállításon Magyarország 21 legelőremutatóbb ötlete mutatkozott be. Azért fontos ez az esemény, mert itt voltak a befektetők is.

„Rengeteg jó ötlet van, sokan eljutnak a prototípusig, ha egy termékről van szó. A következő lépést nagyon kevesen tudják megugrani, amikor egy tőkét kellene kapni, amíg egy piaci megjelenésig el tudnak jutni” – mondta Pukler Gábor elnök.

Legtöbbször a piac zártsága és a befektetés magas kockázata akasztja meg a folyamatot. Éppen ezért a legtöbb fejlesztő nem is bízik abban, hogy csak Magyarországon véghez tudja vinni az ötletét.

Az egyik legnagyobb telekommunikációs céghez 600 innovatív ötlet érkezett és ebből 2-őt tudtak sikerre vinni. Ilyen arányban valósulnak meg az ötletek Magyarországon.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók