Műsorújság
RTL Most

Bepillantás egy lehetséges jövőbe

Egy webkamera alapú természet-megfigyelő rendszert választott a közönség a leginkább újító szellemiségű ötletnek.
A programozó virtuális labda helyett igazival tesztelte az intelligens kaput, amely kiszámítja a labda sebességét, helyzetét és beesési szögét.

„Edzéseknél, edzőterveknél használható, ahol a játékosok teljesítménye, rúgóteljesítménye statisztikázható. Továbbá a pontosság is mérhető.”

A zenei demokrácia úttörője lehet egy új program. A számítógép az internet segítségével zenei profilt készít a vendégekről és olyan dalokat játszik, amelyeket sokan szeretnek.

„Ha bemész egy szórakozóhelyre, kávézóba, házibuliba az a zene szól, amit a tulajdonos szeretne. Amit mi csinálunk az az, hogy az a zene szóljon, amit a vendégek szeretnének” – mondta Bárdos Kristóf, a Digital Natives üzletfejlesztési menedzsere.

Ha a távol élő családtagunk főzni kezd, akkor a számítógépen megjelenik a fazék ikon, így biztosan jól van. Ez a nagymamafigyelő berendezés.

„Hogyan tudunk virtuális kapcsolatba kerülni a szeretteinkkel, úgy hogy a nagymamának nem kell új eszközt megtanulnia, és a saját eszközeivel kapcsolatba tud lépni velünk virtuálisan.”

A webkamera alapú oktatórendszer tetszett legjobban a látogatóknak. A kiállításon Magyarország 21 legelőremutatóbb ötlete mutatkozott be. Azért fontos ez az esemény, mert itt voltak a befektetők is.

„Rengeteg jó ötlet van, sokan eljutnak a prototípusig, ha egy termékről van szó. A következő lépést nagyon kevesen tudják megugrani, amikor egy tőkét kellene kapni, amíg egy piaci megjelenésig el tudnak jutni” – mondta Pukler Gábor elnök.

Legtöbbször a piac zártsága és a befektetés magas kockázata akasztja meg a folyamatot. Éppen ezért a legtöbb fejlesztő nem is bízik abban, hogy csak Magyarországon véghez tudja vinni az ötletét.

Az egyik legnagyobb telekommunikációs céghez 600 innovatív ötlet érkezett és ebből 2-őt tudtak sikerre vinni. Ilyen arányban valósulnak meg az ötletek Magyarországon.

Hasonló videók

  • Máig nem lehet időpontot kérni a 11. kerületi szakrendelőbe ultrahang vizsgálatra. Augusztus elején számoltunk be arról, hogy fél évet kell várni, mert nincs elég  szakorvos. Akkor a kormányhivatal azt ígérte, intézkednek és akár más szolgáltatókat is kijelölnek a kerületieknek. Ismét időpontot akartunk kérni,  azt mondták, két-három hónap múlva tudnak adni, talán februárra. Az önkormányzat szerint a megoldás folyamatban van.

  • Eddig még nem volt balesete annak a 20 éves tapasztalattal rendelkező sofőrnek, aki valódi balesetet okozott egy katasztrófavédelmi bemutató közben. A közeli iskola diákjainak tartottak mentési gyakorlatot: a szimuláció szerint egy égő autót kellett eloltaniuk, éppen ehhez érkeztek szirénázva, amikor kanyarodás közben a tűzoltóautó váratlanul az oldalára borult. Öt tűzoltó sérült meg a balesetben.

  • Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.
    Magyarország harmadik legnagyobb városa, és az egyike a két megyeszékhelynek, ahol jelenleg nem kormánypárti a polgármester. Pezseg a kulturális élet, alacsony a munkanélküliség, de sokan úgy látják, a város ellenzéki vezetése miatt komoly lehetőségektől esik el. Szegedet 2002 óta a szocialista Botka László vezeti.

  • Minden jogi kérdést tisztáztak - ezt mondta a magyar jogállamiságról szóló brüsszeli meghallgatás után az  igazsgáügyi miniszter. Varga Judit szerint politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen a migráció elutasítása miatt. Az Unió soros elnökségét ellátó Finnország európai ügyekkel foglalkozó minisztere szerint viszont erről szó sincs, pusztán meghallgatták a magyar kormány álláspontját a vitában. A DK úgy reagált: a magyarok szabadásága az eljárás tétje.

  • Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini együttes zenésze. A billentyűs, zeneszerző halálát a Piramis együttes Facebook oldalán közölte. Gallai Péter a '70-es '80-as években írta a Piramis zenekar több meghatározó slágerét. 65 éves volt.

  • A világgazdaság elleni iráni támadásnak nevezte a szaúdi olajfinomítóval szembeni dróntámadásokat az Egyesült Államok energetikai minisztere. Irán szerint viszont alaptalanok az ellenük felhozott amerikai vádak. Az akciót egyébként az irániak által támogatott jemeni húszi lázadók vállalták magukra, ám egyre több jel utal arra, hogy nem ők állnak a légicsapás mögött.

  • Évtizedek óta nem látott mértékben drágult hétfőn a nyersolaj a Szaúd-arábiai olajterminálokat ért hétvégi támadássorozat után. A GKI Gazdaságkutató szerint ha a létesítményekben nagyobb károk keletkeztek és hosszabb ideig tart majd a helyreállításuk, akkor Magyarországon is nagyobb mértékben drágulhatnak az üzemanyagok. A benzinért és a gázolajért szerdától ugyanannyit kell fizetni, mint most.

  • Hivatalosan ugyan csak egy Fidesz által támogatott polgármester-jelölt indul Szegeden az önkormányzati választáson, de Botka Lászlónak négy kihívója is van. Van, aki iparfejlesztést ígér, más munkahelyeket, és többen a kormánnyal való jobb együttműködést hangsúlyozzák. A jelenlegi szocialista polgármester viszont folytatni szeretné a munkát. Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.

Legnézettebb videók