Műsorújság
RTL Most

„Pokorni Zoltán fejezze be az aknamunkát”

Pokorni Zoltán már többször bírálta a felsőoktatási koncepciót.
Az oktatási bizottság fideszes elnöke szerint a hallgatók harmada nem fejezi be a tanulmányait. Pokorni Zoltán velük utólag, diákhitelből kifizettetné az addigi tandíjat.

Ez az elképzelés szemben áll a kereszténydemokrata oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa elgondolásával, aki a felvett hallgatók számát csökkentené. Nem ez az első vita a két politikus között, de most először a kereszténydemokraták éles kritikát fogalmaztak meg a fideszes politikussal szemben.

„A KDNP budapesti választmánya felkéri Pokorni Zoltánt és társait, hogy vagy tegyenek le egy fajsúlyos szakmai anyagot, vagy hagyják abba a létező koncepcióval szembeni aknamunkát.”

„- Aknamunkát folytat?
- Az aknamunka az, ha valaki titokban, setét szobákban ármánykodik. Én nyilvánosan mondtam el mindig is a véleményemet, ezután is így fogok tenni” – mondta Pokorni Zoltán, az oktatási bizottság fideszes elnöke.

A KDNP frakcióvezetője szerint nem a párt, hanem csak a budapesti szervezet véleményét tükrözi a közlemény.

„A pályán két játékos játszik, amíg a labdát rúgják, nincs probléma. Ha egymás lábát rúgják akkor a bírónak fújnia kell” – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

Harrach Péter szerint még a labdát rúgják, a vita szakmai, és nem személyes, ezért nem akarnak közbeavatkozni.

Hoffmann Rózsa eddig két felsőoktatási koncepciót készített, a miniszterelnök egyiket sem fogadta el. Az oktatási államtitkár május végéig kapott határidőt az új terv elkészítésére. A KDNP-nél azt mondják, a munka jól halad, és továbbra is bíznak Hoffmann Rózsában.

Legnézettebb videók