Műsorújság
RTL Most

Irreálisan magas gázszámlákat kaptak

Tömegesen postáztak ki a szokásos gázfogyasztás többszöröséről szóló csekkeket az embereknek.
Kiszorultak a Főgáz irodájából a panaszosok, az utcán is várakoznak emberek. Azt mondják, néhány napja még sokkal többen ácsorogtak itt.

„A múlt héten legalább három óra hosszát álltunk itt anyuval. És ő idős, nem bír állni.”

Mindannyian csekkeket szorongatnak, amelyeken szokatlanul magas összegek szerepelnek. Van, amelyiken huszonöt, negyven, sőt hatvanezer forintos tartozás áll. Az emberek nem értik, hogyan lett hirtelen többszöröse a gázfogyasztásuk. Azt mondják, a baj akkor kezdődött, amikor a korábbi szolgáltatót, az EMFESZ-t átvette a Főgáz. A cég szóvivője szerint senki nem hibázott.

„Azoknál a fogyasztóknál, akik nem diktálták be a mérőállást, ott egy becsült mérőállás alapján került elszámolásra a felhasznált földgáz mennyisége” – mondta Bálint Norbert, a Főgáz Zrt. szóvivője.

Vagyis az EMFESZ megbecsülte, a Főgáz pedig kiszámlázta a fogyasztást. Csakhogy az EMFESZ tömegesen rosszul becsült. A szolgáltató azt ígéri, aki bemegy az irodába, és jelzi, hogy túl magas összegről kapott csekket, annak korrigálják a számláját, és csak annyi gáz után kell fizetnie, amennyit valóban elfogyasztott.

Legnézettebb videók