Műsorújság
RTL Most

Elbocsátották, mert gyermeket fogadott örökbe

Megsértette az egyenlő bánásmód követelményét a Gyermekrák Alapítvány egy volt alkalmazottjával szemben.
Stábunk érkezésére ébredt Jázmin, kicsit még megilletődött. Tavaly tavasszal került a családhoz, örökbe fogadták. Igaz, nem ment egyszerűen.

„Meglehetősen rosszul fogadta a főnököm ezt a hírt, a bejelentést követően egy-két héten belül meg is kaptam a felmondó levelemet...” – mondta Erdélyi-Timon Éva.

Erdélyi-Timon Éva a Gyermekrák Alapítványnál dolgozott, irodavezetőként. Tavaly márciusban szólt főnökének, hogy férjével néhány hét múlva örökbe fogadnak egy újszülött babát. Pár nappal később az alapítvány elnöke megszüntette a munkaviszonyát, sorozatos késésekre és pontatlan munkavégzésre hivatkozva.

„Amikor még be akartam jutni az irodába, és még nem sikerült, akkor a rendőrséget kihívta...”

Sőt, az alapítvány elnöke ezután a gyámhivatalt is felhívta.

„ Arra is utalt a volt főnököm, hogy én nem vagyok alkalmas arra, hogy gyermeket felneveljek, vagy örökbe fogadjak azért, mert már nincs jövedelmem...” – mondta Erdélyi-Timon Éva.

Az asszony az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, és az el is marasztalta a Gyermekrák Alapítványt.

„Az alapítvány a panaszossal szemben megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, és zaklatás tényállását valósította meg vele szemben, igyekezett megakadályozni azt, hogy kérelmező örökbe fogadjon egy kisbabát” – mondta Gregor Katalin, az EBH jogtanácsosa.

Az alapítványnak a honlapján kellett nyilvánosságra hozni a hatóság határozatát, amely már jogerős. Ezt megtették, bár a határozatot csak az archívum menüpontban találtuk meg. Az ügyben a munkaügyi per még tart.

Szerettük volna megkérdezni a Gyermekrák Alapítvány elnökét is, de ő csak e-mailben válaszolt. Eszerint a folyamatban lévő ügy végleges lezárásáig nem kívánnak nyilatkozni.

Legnézettebb videók