Műsorújság
RTL Most

Drogot rejtett a mérnökcsalád pincéje

Csaknem 1200 marihuána tövet rejtett annak a budapesti háznak a pincéje, amelyben kedden tartottak rajtaütést a rendőrök.
Az egyenruhások kedden csaptak le a XX. kerületi családi házban. A fülest lakossági bejelentés alapján kapták. A rendőrök átkutatták a négy lakásból álló épületet. A marihuána tövek a pincében nevelkedtek, összesen 1193 került elő onnan. Emellett számos, kábítószer termesztéshez szükséges eszközt, lámpákat, égőket, szellőztető berendezést is találtak a helyiségben. Ezeket jelenleg szakértők vizsgálják - mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai sajtótájékoztatóján Varga Péter, a Kábítószer Bűnözés Elleni Szolgálat vezetője.

A lefoglalt kábítószer értéke körülbelül 120 millió forint. Ebben van már leszüretelt növény is. Ha ezek kikerülnek a piacra, a terjesztők 120 ezer adagot értékesíthettek volna.

A rendőrség a helyszínen összesen öt embert állított elő, végül hármuk ellen indult eljárás. Egy 33 éves, mérnökként dolgozó férfi került őrizetbe, két társa - 23 éves barátnője és 26 éves unokaöccse - szabadlábon védekezhetnek. Az őrizetben lévő férfi alig néhány hónapos kisbabája is a droggal teli házban élt édesapjával. A rendőrség szerint egy igen jól szituált családról van szó. Az érintett épület egyébként teljes egészében a férfi családjáé, ám a többi rokon tagadta, hogy tudtak volna arról, mi folyik a pincében. A férfi akár előzetesbe is kerülhet, ezt a rendőrség már kezdeményezte.

A rendőrség szerint ez az ügy még nincs befejezve, a nyomozók többeket hallgattak ki gyanúsítottként, emellett folyamatosan értékelik a helyszíni szemle adatait. Varga Péter beszámolt arról is, hogy folyamatosak az ilyen és ehhez hasonló rajtaütések. Jelenleg 68 ügyben folyik eljárás összesen 150 ember ellen. A fővárosi rendőrök ebben az évben összesen eddig öt ültetvényt számoltak fel.

Forrás: Független Hírügynökség

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók