Műsorújság
RTL Most

Mozgó „postahivatal” járja az utcákat

Bezárták a szentgyörgyvölgyi postát, ezért postakocsival látják el a szolgáltatást.
A hét eleje óta nem nyitott ki a posta a zalai Szentgyörgyvölgyön. A leromlott állapotú épületet nemrég életveszélyessé nyilvánították, ezért zárták be.

„Ez a posta a Posta Hivatal tulajdonába van, és hát olyan 25-30 éve már nem csináltak vele semmit. Egyáltalán nem volt felújítva, még festés se volt szerintem” – mondta Bán Istvánné, Szentgyörgyvölgy polgármestere.

Mióta bezárták az épületet, postakocsi járja a 460 fős települést. A helyiek szerint hirtelen, az ő megkérdezésük nélkül hozták meg a döntést.

„Így, hogy nem minden nap tartózkodunk minden órában, ezért ez elég nehézséget jelent ahhoz, hogy pénzt leadjunk, behozzunk, vagy valamit egyáltalán postával el tudjunk intézni” – mondta Gódor Mihály.

„Falugyűlés kellett volna, vagy valami fórum, ahol az embereket megkérdezik” – mondta Géczi Árpád.

A helyi önkormányzat több épületet is felajánlott, hogy ott működjön tovább a posta. A cég szerint viszont kocsival is meg lehet oldani szolgáltatást a településen.

„600 fő alatti településen a törvény nem teszi kötelezővé a fix pontú postahely működtetését. Tehát a szolgáltatásunk a törvények értelmében teljesen megalapozott” – mondta Hüse Marianna, a Magyar Posta Zrt. szóvivője.

A Magyar Posta szerint elképzelhető, hogy egyszer ismét kinyithat a hivatal Szentgyörgyvölgyön, de hogy mikor, azt nem tudták megmondani.

Hasonló videók

  • Tengeri buborék - ez a neve annak az új környezetkímélő vízi közlekedési eszköznek, amelyet ezen a héten tesztelnek a francia fővárosban. A leginkább egy űrkapszulára hasonlító vízitaxi jövő tavasztól már működésbe is állhat a Szajnán. Párizs mellett egyébként több más európai nagyváros is érdeklődik a hajók iránt. Azt remélik, ezekkel csökkenthetik dugókat.

  • Jogerősen 99 millió forint kártérítés jár az államtól a szegregált gyöngyöspatai roma tanulóknak. Erről szerdán döntött a Debreceni Ítélőtábla. Az ítélet szerint 13 éven keresztül nem csak fizikailag, hanem az oktatás színvonalában is diszkriminálták a helyi általános iskolába érkező roma fiatalokat. Külön emeleten tartották őket, egyszerre több évfolyamot tanítottak együtt és volt olyan program, amin a romák nem vehettek részt. Az EMMI szerint ők nem érintettek a perben.

  • Megtarthatja az állami kitüntetését a bicskei gyerekotthon szexuális bűncselekmények miatt elítélt egykori igazgatója. A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint, ha valakit kitüntettek, akkor a törvények értelmében utólag nem lehet elvenni tőle. A volt igazgató jogerősen nyolc év fegyházbüntetést kapott, mert éveken át molesztálta a rá bízott gyerekeket. A Jobbik törvénymódosítást nyújt be arról, hogy ha valaki méltatlanná válik egy állami kitüntetésre, akkor elvehessék tőle.

  • Nem köszöntheti virággal, és kampányszlogennel az édesanyákat az iskolák előtt a Fidesz által támogatott hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt. Grezsa István akciójáról a Híradó is beszámolt: a helyi választási bizottság a politikust eltiltotta az ilyen kampánytól, de bírságot nem szabott ki. Szekszárdi fideszes polgármestere is törvénysértő módon kampányolt, amikor osztálytermekben osztott uzsonnásdobozokat a gyerekeknek. A két politikus nem akart nyilatkozni.

  • Rákkeltő anyaggal szennyezett gyomorsavcsökkentő gyógyszert hívnak vissza a patikákból. A szennyezést a svájci gyógyszerügyi hatóság fedezte fel egy ellenőrzésen. A nitrózamin nevű anyagot, többek között laboratóriumi patkánykísérleteknél használják daganatnövesztésre. Több gyártó, összesen 19 féle terméke érintett Magyarországon.

  • Egy leszerelt katona lövöldözni kezdett szerda délután Kijev egyik hídján, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a hidat. Amikor a rendőrök egy drónt küldtek fölé, arra is rálőtt, később viszont ellenállás nélkül megadta magát. A zavartan viselkedő férfinál nem találtak robbanószerkezetet.

  • Teljes fészekaljnyi parlagi sast mérgeztek meg a napokban Békés megyében, ilyen súlyos mérgezésre 13 éve nem volt példa. Ismeretlenek egy galambtetembe rejtettek egy olyan mérget, amelyet 2008-ban betiltottak. A madarak fészkétől nem messze tették le. Négy sas és két szarka pusztult el, a természetvédelmi kár meghaladja a négymillió forintot.

Legnézettebb videók